Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Mosselplaat

Waterschap vernieuwt steiger Mosselplaat

Het waterschap vernieuwt de steiger aan de oostkant van de Mosselplaat. De huidige aanmeerplaats voldoet niet meer aan de eisen en wordt volledig vervangen. Op maandag 6 september gaan de werkzaamheden van start. Eind oktober zijn de werkzaamheden afgerond en is het eilandje in het Veerse Meer weer toegankelijk via steiger aan de oostkant. Het eiland blijft wel gewoon toegankelijk via de noordelijke aanmeerplaats.

Van der Straten Aannemingsmaatschappij B.V. uit Hansweert voert de werkzaamheden in opdracht van het waterschap gefaseerd uit. Allereerst wordt de huidige steiger afgebroken en in delen afgevoerd. Daarna worden de nieuwe palen geheid en wordt het nieuwe dek aangebracht. De werkzaamheden duren acht weken.

Beheer en onderhoud Veerse Meer

Het waterschap beheert en onderhoudt allerlei (recreatie)objecten in en om het Veerse Meer. Denk aan steigers, oevers, wegen, (fiets)paden, parkeerterreinen en trailerboothellingen. De gemeenten Middelburg, Noord-Beveland, Veere, Goes en de provincie Zeeland betalen hieraan mee. Het waterschap doet dit sinds 1999, na de opheffing van het Recreatieschap Veerse Meer.

Middelburg, 24 augustus 2010