Gemeente Waddinxveen


ICW Seminar Verduurzaming: pilot Coenecoop

Maandag 6 september organiseren Industrieel Contact Waddinxveen (ICW) en Grontmij het seminar âVerduurzamingâ. Samen met ondernemers in Waddinxveen willen zij werken aan duurzaam ondernemen op bedrijventerreinen.

Seminar
Het doel van de seminar is ten eerste om ondernemers te informeren over duurzaam ondernemen. Mogelijkheden voor verduurzaming van een eigen bedrijf komen aan de orde en er wordt stil gestaan bij maatregelen die bijdragen aan verduurzaming van een bedrijventerrein. Ten tweede zal het initiatief voor een pilot op Coenecoop worden toegelicht om het vervolgens tesamen met de aanwezige ondernemers verder uit te werken. Het seminar is daarmee de aftrap om samen individuele en collectieve duurzaamheidmaatregelen op bedrijventerreinen in Waddinxveen tot stand te brengen.

Initiatief verduurzaming Coenecoop
De afgelopen maanden heeft advies- en ingenieursbureau Grontmij uit eigen initiatief gesprekken gevoerd met een vijftiental bedrijven op de Coenecoop. Doel van deze actie was om het âverduurzamingpotentieelâ van de aldaar gevestigde ondernemers in te schatten. Conclusie: ondernemers zijn (onder voorbehoud) geïnteresseerd, en er liggen mooie kansen voor verduurzaming en CO2 compensatie. Samen met het ICW heeft Grontmij het initiatief genomen om een verduurzamingslag te realiseren voor bedrijventerrein Coenecoop. De aanwezige kennis en ervaring op dit gebied bij Grontmij willen zij graag dichtbij huis aanwenden. De gemeente moedigt het initiatief aan en heeft meegedacht over de opzet van het seminar.
Â