Gemeente Anna Paulowna

Gouverneur officieel Nederlander
In het bijzijn van echtgenote Nicole en kinderen Joëlle en Etiènne (links) en locoburgemeester Lia Franken (rechts) kreeg Philippe Gouverneur het Nederlanderschap.

Philippe Paul Jacques Gouverneur woont al sinds 1985 permanent in Nederland, is getrouwd met een Nederlandse en spreekt met zijn twee kinderen gewoon Nederlands. Maar sinds afgelopen maandag 23 augustus mag hij zich ook officieel Nederlander noemen.

Daarvoor had de Breezander de Belgisch-Peruaanse nationaliteit. Hij besloot te opteren voor de Nederlandse nationaliteit en sprak in een ceremonie onder leiding van locoburgemeester Lia Franken de âverklaring van verbondenheidâ met Nederland uit. Daarmee werd de optieverklaring bekrachtigd.

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Nederlander worden: opteren of naturaliseren?
De optieprocedure om Nederlander te worden is anders dan de procedure bij naturalisatie. Als een inwoner opteert voor de Nederlandse nationaliteit hoeft hij bijvoorbeeld geen inburgeringcursus te doen. Meneer Gouverneur kwam in aanmerking voor de optieprocedure, omdat hij voldeed aan de voorwaarde minstens vijftien jaar onafgebroken in Nederland te hebben gewoond en meer dan drie jaar getrouwd is met een Nederlandse. Voorwaarden en meer informatie? Klik hier. Â

Â

Â