Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmondepenning voor de heer Liefaard

directeur van Obs Samsam neemt afscheid

Dagelijks bestuurder Bram van Hemmen, reikte op 1 september, de IJsselmondepenning uit aan de heer Rob Liefaard, tijdens zijn afscheidsreceptie op het binnenterrein van Obs Samsam.

De heer Liefaard nam op 1 september afscheid als directeur van Obs Samsam. Hij heeft zich ruim 40 jaar ingezet op deze school, waarvan 30 jaar als directeur.

In totaal heeft hij in de afgelopen 40 jaren meer dan 4800 kinderen onder zijn hoede gehad. In deze tijd heeft hij ervoor gezorgd dat de school een stabiele factor binnen de wijk is geworden, waar kinderen op een veilige manier kunnen opgroeien.

De school heeft op zijn initiatief vaak deelgenomen aan allerlei sportactiviteiten en vele prijzen in de wacht gesleept. Daarnaast heeft hij met de school meegedaan met opzoomeren, kinderrommelmarkten, multiculturele projecten en culturele markten georganiseerd. Hij heeft namens de school de caviahuisvesting aan kinderboerderij de Kooi geschonken. Tevens heeft hij jarenlang meegeholpen en meegelopen met de avondvierdaagse. Maar bovenal is hij al meer dan 40 jaar een vertrouwd gezicht in de wijk voor ouders en
leerlingen.

lees artikel
De IJsselmondepenning is een zilveren replica van de burgemeesterspenning van de voormalige gemeente IJsselmonde. De penning reiken we slechts dan uit als iemand zich gedurende een lange periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de IJsselmondse samenleving. Tussen 1988 en 2008 (20 jaar) is de IJsselmondepenning 19 keer uitgereikt.