Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 06-09-2010

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft vannacht een 50-jarige Tilburgse
automobilist uit aangehouden. Agenten zagen hem als bestuurder rijden over de Spoorlaan. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 835 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij 10 glazen bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tilburger (31) verdacht van aanrandingen kinderen in zwembad

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 15.45 uur op
aanwijzing van een medewerker van zwembad Stappegoor een 31-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het aanranden van twee meisjes (9 en 13 jaar) en een jongen (10). Alle drie de slachtoffertjes wonen in Tilburg. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zondagmiddag werd vanuit het zwembad gemeld dat drie kinderen aan een medewerker hadden verteld dat zij in het water onzedelijk betast waren door een voor hen vreemde man. Op aanwijzing van de kinderen werd deze man door personeel aangesproken en naar het kantoor geleid. Daar werd hij door agenten overgenomen en aangehouden. De kinderen werden op het politiebureau opgevangen. Hun familie werd in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de
aanrandingen. (WvH)

"Lokfiets" nekt veelplegers

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tijdens een postactie opnieuw twee dieven, Tilburgers van 25 en 39 jaar, aangehouden die de lokfiets wegnamen uit een stalling aan het Kapelhof. De Tilburgers die bij de politie bekend staan als actieve veelplegers zijn op het bureau ingesloten.

Agenten zagen gistermiddag rond 14.30 uur dat beide Tilburgers belangstelling toonden in een ' lokfiets' . Na een korte tijd besloten ze de tweewieler weg te nemen. Helaas was voor hun de diefstal van korte duur. Agenten traden direct op en vatten het tweetal in de kraag.

De inzet van de lokfiets is één van de activiteiten om het aantal fietsdiefstallen in Tilburg terug te dringen. Daarnaast wordt er actief gecontroleerd op gestalde fietsen of deze gestolen zijn. Verder worden ook de helers van dergelijke rijwielen aangepakt. De aanpak is succesvol. Sinds de inzet van het speciale team is een sterk dalende trend van het aantal fietsdiefstallen zichtbaar. Over enige tijd krijgen de lokfietsen ingebouwde GPS waardoor ze na diefstal
traceerbaar worden.

Vijf gezinsleden gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisteravond op de kruising
Dongenseweg met de Burgemeester Letschertweg raakten vijf gezinsleden, een 58-jarige vrouw uit de Moer (oma) en een Tilburgse gezin (man 31 jaar, vrouw 30 jaar en twee kinderen van 2 en 5 jaar) gewond. Ze zijn overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis waar ze ter observatie opgenomen zijn.

De auto die bestuurd werd door de 58-jarige vrouw reed gisteravond tegen 20.00 uur vanuit de richting Dongen, over de Dongenseweg in de richting van de kruising met de Burgemeester Letschertweg. Op de kruising kwamen ze in aanrijding met een bestelbus die bestuurd werd door een 26-jarige automobilist uit Tilburg. De bus kwam uit de richting van Dongen en reed via de Burgemeester Letschertweg de kruising op. Vermoedelijk heeft de 26-jarige bestuurder het rode verkeerslicht genegeerd.

Tilburger slachtoffer van poging straatroof

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in het Reeshofpark gezocht naar een mogelijke straatrover. Aanleiding daartoe was een melding van een 18-jarige Tilburger. De jongen fietste kort na middernacht door het park. Ter hoogte van het voetbalveld hoorde hij dat een man hem toeriep. Toen de jongen omkeek zag hij dat een onbekend persoon, voorzien van een bivakmuts naar hem toe rende. Het slachtoffer dacht daarbij een wapen te zien. Uit schrik versnelde de jongen en fietste weg. De dader volgde hem een tiental meter en staakte
vervolgens zijn poging. De Tilburger deed aangifte.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 06-09-2010 11:24 | © Regio Midden en West Brabant |