Nederlandse Kano Bond

6 september 2010

AMSTERDAM- Afgelopen weekend vond in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap voor vlakwater kanoën plaats. Op zaterdag vonden de series en de finales van de 1000 meter plaats. Bij de senioren vrouwen K1 eindigde Eef Haaze van KV Viking Venlo op de eerste plek met een tijd van 4¸22.95 minuten¸ gevolgd door Suzanne de Bruijn van Kv Frisia en Rowdy van Eerde van KV Viking met de tijden van 4¸35.70 en 4¸42.40 minuten.

Bij de heren senioren K1 finishde Robin Koenders als eerste¸ gevolgd door Bram Brandjes en Ruud van den Berg.

Op de K2 nummers werden bij de dames Eef Haaze en Suzanne de Bruijn eerste in een tijd van 4¸10.87 minuten. Op de tweede plaats eindigde Sandra Brandjes en Maaike Vogels¸ gevolgd door Jitta van der Laan en Karlijn Jansen van KV Beatrix.

Bij de senioren K2 eindigden de heren Robin Koenders en Ruud van den Berg kanovereniging Zwetplassers/KV Hardenberg op de eerste plek. Tweede werden Tyler van Gelder en Barry Gerritsen van kanovereniging Viking en op de derde plek eindigden Bart de Graaf en Stefan Hendriks van kanovereniging Zwetplassers.

Op zondag vonden de finales van de 500 en 200 meter plaats. Bij de heren eindigden op de 500 meter in de K1 Robin Koenders op de eerste plek gevolgd door Bram Brandjes en Vincent Kalf. Bij de K1 vrouwen werd Eef Haaze eerste¸ tweede Femke Roos en de derde plek ging naar Suzanne de Bruijn.

De 200 meter werd bij de heren gewonnen door Vincent Kalf¸ tweede werd Bram Brandjes gevolgd door Robin Koenders. Bij de vrouwen werd Eef Haaze wederom eerste en werd de tweede plek behaald door Femke Roos. De derde plek ging naar Sandra Brandjes.