Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Baak - Dronken achter stuur                               |

De politie heeft zaterdagavond 4 september een 43-jarige man uit Oostenrijk op de Vordenseweg in Baak aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


Na meldingen over een vermoedelijk dronken bestuurder werd de automobilist rond 18:00 uur aangetroffen op de Vordenseweg, slapend in zijn auto. De man is wakker gemaakt, maar was nauwelijks aanspreekbaar en was duidelijk zwaar onder invloed van alcohol. Op basis van getuigenverklaringen kon vastgesteld worden dat de man kort daarvoor nog in zijn auto gereden had. De automobilist is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,8 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - Wisseltruc met vals geld                     |

Tijdens het Stadsfeest in Doetinchem op zaterdagavond 4 september zijn een 16-jarige jongen en zijn vriendin aangesproken door een man die een biljet van 50 euro wilde wisselen. Mede door de dreigende houding van de man hebben zij het biljet aangenomen. Het bleek om een vals briefje van 50 te gaan.


De jongeren werden rond 00:30 uur vlakbij de fietsenstalling aan de Nieuwstad aangesproken door de nog onbekende man. Zij probeerden hem af te wimpelen en gaven aan geen 50 euro te kunnen wisselen, maar toen de man een wat dreigendere houding aannam overhandigden zij hem het kleine geldbedrag wat zij wel hadden. De man drukte hen daarna het valse biljet van 50 euro in handen en liep weg.


De politie wil graag weten of meer mensen gedupeerd zijn door en/of gesproken hebben met deze man. Het gaat om een blanke man van ongeveer 20 á 25 jaar oud, ongeveer 1,75 lang met kort, bruin, stekelig haar. Hij heeft een normaal postuur en een verzorgd uiterlijk en droeg zaterdagavond een zwart jack en een donkere spijkerbroek. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.

|     |Doetinchem - Jongen aangehouden wegens mishandeling       |

In de nacht van zaterdag op zondag 5 september heeft de politie een 16-jarige jongen uit Woudenberg aangehouden nadat hij tot twee keer toe klappen uitdeelde aan omstanders die hem aanspraken op zijn baldadige gedrag.


Beide incidenten vonden kort na elkaar plaats op de Grutstraat. De jongen zou tegen prullenbakken hebben geschopt en omstanders hebben uitgedaagd. Twee personen die hem aanspraken op zijn gedrag kregen meteen een klap en hebben aangifte gedaan tegen de jongen. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - Duo aangehouden voor mishandeling            |

Een 21-jarige vrouw en een 22-jarige man, beide uit Doetinchem, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 5 september door de politie aangehouden nadat zij rond 02:00 uur een groepje van vier fietsers belaagden. Aanleiding was het feit dat beide dachten dat de fietsers hun bromfiets hadden omgegooid.


De fietsers - twee vrouwen, een man en een tiener - fietsen over de Europaweg toen zij de bromfiets van de 22-jarige man passeerden. De eigenaar van de bromfiets was op dat moment iets aan het kopen in de winkel van een nabijgelegen benzinepomp. De bromfiets is mogelijk uit zichzelf omgevallen, maar de 21-jarige vrouw en de 22-jarige man namen direct aan dat de fietsers de bromfiets omgegooid moesten hebben, en gingen achter ze aan. Één van de fietsers werd van haar fiets getrokken, en er zijn klappen gevallen. De politie kwam ter plaatse en heeft de man en de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

|     |Wehl - Inbrekers overlopen                                |

Een inwoner van Wehl heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers betrapt die vermoedelijk op het punt stonden in te breken in een caravan die op de oprit van de man stond.


De man hoorde rond 02:30 uur geluiden en nam een kijkje. Buiten trof hij twee mannen bij zijn caravan aan. Hij heeft één van beide mannen kunnen tegenhouden, de ander ging er vandoor. De politie kwam ter plaatse en heeft de verdachte, 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Met een politiehond is in de buurt nog gezocht naar de tweede inbreker, maar deze is niet meer aangetroffen. Bij fouillering van de 32-jarige man op het politiebureau, bleek hij een breekijzer in zijn mouw verstopt te hebben. Deze is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Terborg - Meisje gewond na aanrijding                     |

Zaterdag 4 september is een 14-jarig meisje uit Terborg gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een scooter op de Silvoldseweg in Terborg. De bestuurder van de scooter bleek onder invloed van alcohol.


De aanrijding vond rond 21:45 uur plaats. Hoe beide precies met elkaar in botsing zijn gekomen is niet helemaal duidelijk. Conform de standaard procedure 'botsen is blazen' moest de bestuurder van de scooter een blaastest ondergaan. De man, een 48-jarige inwoner van Terborg, bleek onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,7 promille en zijn rijbewijs is ingevorderd. De fietstster is met een gekneusd been en een lichte hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

|     |Ruurlo - Inbraak clubgebouw                               |

Tussen zaterdagavond 4 september om 19:00 uur en de volgende ochtend is er ingebroken in een clubgebouw aan de Furstenauerstraat in Ruurlo. Er is geen buit gemaakt.


Men is binnengekomen door zowel een hek als meerdere deuren te forceren. Er is binnen gezocht, vermoedelijk naar geld, maar dit is niet aangetroffen, waarna men zonder buit vertrok. De politie stelt een onderzoek in. Als er getuigen zijn die iets verdachts gezien hebben aan de Furstenauerstraat, kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --