Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-09-2010

Rommelige horecanacht met tien arrestaties in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben zaterdagavond en vannacht een drukke dienst gehad. Volgens de dienstdoende agenten was er een rommelige sfeer met veel incidenten. Het aantal arrestaties werd door kordaat optreden beperkt tot tien. Zes van de tien verdachten komen uit Dordrecht. Een agente raakte gewond bij de aanhouding van een 22-jarige vrouw. Bij de aanpak van twee incidenten kreeg de politie op uitstekende wijze assistentie van portiers.

Bij een van de aanhoudingen raakte een agente gewond. Een verwonding aan één van haar wenkbrauwen moest gehecht worden, verder liep zij een gekneusde neus en schaafwonden op. Ze liep de verwondingen op toen ze omstreeks 03.20 uur op de Reigerstraat een 22-jarige vrouw uit Dordrecht wilde aanhouden, die niet voldeed aan de vordering om weg te gaan. Deze vrouw had kort daarvoor ruzie staan maken met een andere vrouw. De verdachte pleegde hevig verzet door zich te los te rukken en wild om zich heen te slaan, waardoor de agente de verwondingen op liep. De betrokken diender heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Bij verschillende incidenten werden nog vijf inwoners uit Dordrecht, in de leeftijd van 21 tot en met 28 jaar, aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde (2x) belediging (2x) en vernieling van een autoruit (1x). Voor belediging van agenten werden ook drie Bredanaars van 20, 22 en 37-jaar en een 23-jarige man uit Etten-Leur aangehouden.

Verder werden nog 14 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 11 voor wildplassen, 1 voor foutief parkeren, 1 voor baldadigheid en 1 voor verstoren openbare orde. Deze mensen werden niet aangehouden, zij kregen ter plaatse een proces-verbaal uitgereikt.

17-jarige fietsster gewond bij eenzijdig verkeersongeval

BREDA: een 17-jarig meisje uit Bavel is vannacht omstreeks 04.00 uur op het Brabantplein gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Ze was volgens haar vriendin en vriend met de fiets tegen een vuilnisbak gereden, waardoor ze op de grond viel. Ze had verwondingen in haar gezicht en op haar neus. Ze bloedde erg. Omstanders gaven haar handdoeken om de verwondingen te stelpen. Ze is met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis gebracht.

Dronken Bredanaar heeft nog 18 boetes openstaan

BREDA: Agenten hebben vannacht omstreeks 04.30 uur in een auto op de Bavelselaan een 39-jarige Bredanaar aangetroffen die nog 18 vonnissen had open staan in het opsporingsregister. Het gaat om boetes variërend van 69,38 tot 400 euro, voor bij elkaar 2757 euro. Hij werd
aangehouden.

De agenten controleerden de man nadat zij een melding hadden gekregen dat iemand een ruit van een auto had ingeslagen. In de bedoelde auto troffen ze de Bredanaar aan, die zichtbaar erg dronken was. Hij had een wonder onder zijn linkeroog en bloed aan zijn handen. Hij vertelde de dienders dat het zijn eigen auto was, maar dat hij zijn sleutels kwijt was. Of hij daadwerkelijk eigenaar is, wordt nader onderzocht . Het voertuig is getakeld.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-09-2010 11:19 | © Regio Midden en West Brabant |