Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 11 augustus

EXPRESS YOURSELF: Een explosieve mix van dans, talent en passie

Voor het tweede jaar strijken vanaf zondag 5 september de beste allround urban/streetdance dansers uit Nederland neer in het WMDC voor de dansbattle Express Yourself. Tijdens een serie zinderende voorrondes maken zij uit wie dit jaar in de finale mag gaan strijden met de drie beste urban dansers van Nederland.

Express Yourself is dé dance battle, georganiseerd door Groove Kings (bekend van 'So You Think You Can Dance' en het wereldkampioenschap breakdance; Battle of the Year), waarbij het gaat om het individuele allround talentniveau en het improvisatievermogen van de urban danser. Erg belangrijk hierbij is dat de dansers hun stijl moeten aanpassen aan de muziek die gedraaid wordt door de Express Yourself Self DJ's. Op housemuziek gooi je je beste house move er uit op de dansvloer; bij een heerlijke bubbling track schud je je billen en op harde elektronische beats ga je helemaal krump.

In een spetterende finale wist vorig jaar de Amsterdamse danser Henry O'Tawiah, ondanks een overmacht aan Rotterdams talent, de hoofdprijs in de wacht te slepen. Hij mocht zich dankzij zijn enorme improvisatievermogen, talent en liefde voor muziek en dans aan het einde van de strijd laten kronen tot de eerste Express Yourself kampioen 2009/2010. Dit jaar gaan de deelnemers opnieuw onder begeleiding van Groove Kings uitmaken wie dit jaar de winnaar wordt. In de finale maken ze kans op de Express Yourself 2010 Best allround Urban Danser titel en prijzengeld.

Groove Kings is een Rotterdamse breakdance groep die landelijk bekend werd door hun deelname aan TV-programma's als "So You Think You Can Dance" en "Move Like Michael Jackson". Naast het dansen vinden Groove Kings het belangrijk dat jongeren vooral veel bewegen en aan sport doen. De Express Yourself battle is hun bijdrage hieraan.

De muziek tijdens alle battles wordt afwisselend verzorgd door de DJ's van Groove Kings: StayFun, Swifty, Lucky Gio & Bridi. Express Yourself wordt gehost door Pro-X en Easy Ten. De productie is in handen van Groove Kings Entertainment i.s.m. het WMDC.

Eerste Express Yourself voorronde: zondag 5 september 2010 Deur open: 14:00 / Aanvang: 14:30 | Entree: ¤4
WMDC, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Reserveren en informatie: info@wmdc.nl of 010-2444516 Meer informatie en de laatste updates: www.express-yourself.nl

Ben je enthousiast en wil je meedoen? En ben je tussen 13 en 30 jaar en woonachtig in Nederland? Meld je dan aan via de Express Yourself website. Dit kan via het online inschrijfformulier op de website: www.express-yourself.nl (online vanaf 16 augustus 2010).