Gemeente Echt-Susteren


Fietsvermaak in Echt-Susteren

Kernenomloop staat op 5 september garant voor fietsplezier

Â

Voor de wielerliefhebbers
De 3e Kernen Omloop Echt-Susteren belooft ongekend spannend te worden. Terwijl een aantal Nederlandse Top Clubteams ervoor kiezen om in Echt aan de start te verschijnen, komen ook de bekende Nederlandse Continentale ploegen, zoals Rabobank, Cycling Team Jo Piels en Van Vliet EBH Elshof, om hun kans te grijpen. Van de buitenlandse Continentale ploegen zijn via Cycling Service o.a. Team Kuota Indeland (D), Team Differdange (Lux), Sparebanken Vest-Ridley (Nor), Team Sprocket Pro Cycling (Zwe), Team Worldofbike.gr( Gri), Qin Cycling Team (B), Team Nutrixxion Sparkasse (D), Colba-Mercury-Dourphonie (B) gecontracteerd. Zelfs het Nationale Team Canada schreef in voor deze 3e Kernen Omloop Echt-Susteren, wat meteen de kwaliteit van de wedstrijd kenmerkt.

De jury voor dit internationaal rennersveld wordt voorgezeten door de Duitse UCI-president Andreas Gensheimer, die hiervoor een autorit van ruim 350 km over heeft. Het startsein voor een peloton van 200 renners over een wedstrijd van een 172 km lange omloop door de meeste gehuchten en woonkernen van onze gemeente Echt-Susteren, wordt op de Nieuwe Markt om 13.00 uur gegeven
Het rennerspeloton zal een aantal maal de Nieuwe Markt.

Â

Voor de Jeugd

De tijd tussen de diverse passages van het rennersveld wordt ingevuld door het spectaculaire Rabobank Jeugdwielerfestijn. De jeugd kan zichzelf uitdagen in een viertal fietsonderdelen, waarbij de toeschouwers deze spannende activiteiten van dichtbij meemaken. Het inschrijven start om 12.00 uur in de feesttent.

Â

Het gaat om:


* Skelteren op een skeltercircuit


* Balanzbike op een balanzbikecircuit


* Behendigheidcircuit met BMX fietsen


* Sur place wedstrijd

De kleintjes kunnen zich uitleven op een overdekt en veilig springkussen

Â

Voor mensen met een beperking

In overleg met de instellingen Pergamijn en Daelzicht is gekozen voor de âYellowtreinâ. Een bestuurbare âlocomotiefâ (duoskelter) met daaraan vast gekoppeld vijf meefietsende tweepersoons âwagonsâ. Uiteraard zullen ook een aantal mensen gaan deelnemen aan genoemde jeugdwedstrijdjes. Ook kan een tandemtocht van 10 km worden gefietst.

Â

Voor het hele gezin

Tussen 10.30 uur en 14.00 uur kan de hele familie op de fiets voor de Mulleners Vastgoed Familiefietstocht. Er kan gekozen worden voor een afstand van 25 km of een tocht van 45 km. Vooraf inschrijven is wenselijk via: www.kernenomloop.nl . De routebeschrijvingen kunnen in de feesttent worden afgehaald. Het inschrijven is gratis.

Â

Voor recreanten, trimmers of wielertoeristen

Voor deze categorie fietsers gaat om 9.00 uur de Mulleners Vastgoed Cycling Tour van start. Het betreft een tour, onder begeleiding, van 81 km. Hierbij wordt de eerste omloop van het middagparcours voor de wedstrijd voor Elite en Beloften afgelegd. Ook hiervoor geldt gratis inschrijven via de website: www.kernenomloop.nl.

Â

Parkeergelegenheid

Wij adviseren de bezoekers van dit fietsevenement gebruik te maken van de parkeerplaatsen nabij supermarkt EM-Tàof bij de GAMMA, gelegen aan de Zuiderpoort of het Ursulineplein in het centrum. Deze parkeerplaatsen zijn ca. 300 meter van de Nieuwe Markt verwijderd.

Â

Â

Â

Â

Â