Gemeente Echt-Susteren


Jeugdwielerfestijn op de Nieuwe Markt in Echt

Kernenomloop pakt groot uit voor Jeugd op zondag 5 september

Â

Wie wordt Skelterkampioen?

Ben je niet bang en kun je goed sturen? Dan heb je een grote kans om Skelterkampioen te worden tijdens het middagprogramma van de 3e Kernen Omloop Echt-Susteren en met een vette kampioensbeker naar huis te gaan. Wie wil nou niet op een uitgezet skeltercircuit de strijd aangaan met je vriendjes! Je kunt je via de school of jouw sportorganisatie, Kindervakantiewerk of je Scoutinggroep bij je meester, juf of begeleider opgeven. Ze weten er alles van!

Â

Wat zou je denken van een Behendigheidscircuit?

Een baan waarin negen obstakels zijn opgenomen en die zo snel mogelijk moet worden afgelegd. Je mag hiervoor je eigen ATB-fiets of mountainbike gebruiken, maar er staan ook 9 BMX fietsen klaar en ook wordt gezorgd voor alle mogelijke beschermingen, zoals helm en kniestukken. De winnaar zal ook in dit onderdeel een coole Behendigheidstrofee in ontvangst nemen.

Â

Surplace winnaar?

Voor de minder snelle onder jullie hebben we ook een wedstrijd: de Surplace wedstrijd. Wie het langst op de fiets op één plaats kan stilstaan, zonder de grond aan te raken, wordt de winnaar. Een chill wedstrijd dus, voor als je de snelheid liever aan anderen overlaat. Bij dit onderdeel laat je zien dat je goed kunt balanceren. Wat de wielrenners op de foto laten zien, dat kun jij op je eigen fiets of op een BMX.

Â

Doe mee en meld je aan!

Je kunt voor één onderdeel kiezen, maar je mag ook aan alle onderdelen meedoen. Meld je dan wel even snel aan bij je meester, juf of begeleider!