Ingezonden persbericht

STIPA-Molenaar Racing GP niet tevreden over kwalificatie in Misano

De kwalificatie van de GP Aperol di San Marino e Riviera di Rimini is voor het STIPA-Molenaar Racing GP niet naar tevredenheid verlopen. Luis Salom wist nog net de derde startrij te behouden en zal de racen starten vanaf de twaalfde positie. Randy Krummenacher zal vanaf de vierde startrij de race aanvangen op een dertiende startpositie.

In de vrije training op de zaterdagochtend kwam Luis Salom goed voor de dag. De Spanjaard reed een rondetijd die maar liefst 1,8 seconde sneller was dan zijn rondetijd van de vrijdagmiddag. Salom pakte daarmee de achtste tijd in de ochtendsessie en hoefde niet veel toe te geven op de snelste rijders. Randy Krummenacher had meer moeite om snelle tijden te rijden en sloot deze sessie af als twaalfde.

De kwalificatie sessie heeft het STIPA-Molenaar Racing GP team niet het gewenste resultaat gebracht. Na de goede rondetijden van Luis Salom in de ochtendsessie kwam de Spanjaard niet meer aan deze tijden. In de laatste minuut van de sessie reed Salom een erg goede eerste sectie maar maakte een remfout in de tweede sectie. De Spanjaard maakte zelfs nog wat tijd goed in de derde sectie maar opgeteld kon Salom zijn tijd niet verbeteren. Een twaalfde plek was het resultaat.

Randy Krummenacher kon niet zijn ritme vinden en pushte erg hard om snelle tijden te rijden. Met nog twee minuten op de klok kon de Zwitser nog twee snelle ronden rijden. Helaas kwam Krummenacher in de eerste van deze twee ronden ten val. De 20-jarige Zwitser kon zijn weg vervolgen maar de tijd was op om nog een ultieme poging te doen voor een snellere tijd. Krummenacher zal morgen de race vanaf de dertiende plek starten.

Randy Krummenacher (13e, 1:45,103):

"Het is erg jammer dat ik een schuiver maakte tegen het einde van de sessie. Ik wilde de laatste ronden er nog goed voor gaan zitten en ik weet zeker dat ik nog een snellere tijd had kunnen rijden. Ik had veel moeite om een goed ritme te vinden in de kwalificatie sessie. De race zal ik met een goede start moeten beginnen wil ik een top 8 resultaat halen. In Indianapolis is het ook gelukt dus we moeten dit kunstje nog maar een keer herhalen."

Luis Salom (12e, 1:45,020):

"De laatste ronde had mijn snelste ronde moeten zijn maar ik maakte een remfout. Ik verloor veel tijd hiermee en moet ik genoegen nemen met de twaalfde plek. Er had veel meer ingezeten en ik ben ervan overtuigd dat een plek op de tweede startrij erin had gezeten vandaag. Mijn race-pace is goed voor een top 8 plaats plek. Mijn plan voor morgen is om met een goede start gelijk de aansluiting te krijgen met de tweede groep en de race finishen met minimaal een achtste plaats!"

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com

Origineel van dit bericht:
http://www.molenaarracing.com/nieuwsbrief/public/archive.php