Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HAAGSE PRIMEUR: MIX IT, DON'T MISS IT!
BEL AIR BIEDT CULTUUR & HOTELMIX OP MUSEUMNACHT

Den Haag, augustus 2010 - Na het succes van de Museumnacht in Amsterdam en Rotterdam, staat nu ook Den Haag een nacht lang in het teken van kunst en cultuur. Op zaterdag 4 september wordt de eerste Haagse Museumnacht gehouden met als thema Mix it, don't Miss it. En dat nemen het Bel Air Hotel en het Louwman Museum letterlijk: om het evenement niet te missen, worden soortgelijke automobielen die in het Louwman museum te bewonderen zijn deze nacht bij Bel Air geshowd. Het deze zomer geopende Louwman Museum, met de oudste privécollectie automobielen ter wereld, is niet in staat dit jaar zelf deel te nemen aan de Museumnacht. Maar de Museumnacht missen is geen optie, zo vond ook Bel Air. Daarom worden in de imposante A-One zaal van Bel Air een nacht lang topstukken uit de privécollectie van de heer H. Jouvenaar tentoongesteld.

Kunst & cultuurmix
Meer dan twintig deelnemers, waaronder musea, galeries, de Koninklijke Bibliotheek, de Tweede Kamer én het Bel Air Hotel. Museumnacht Den Haag belooft een interessante en indrukwekkende kunst en cultuurmix te worden. De deuren van de diverse locaties openen om 19.30 uur en sluiten pas weer in de kleine uurtjes. Zo ook de A-One zaal van het Bel Air Hotel in het hartje van de stad. Hier wordt een impressie gegeven van de exclusieve privécollectie automobielen van de heer H. Jouvenaar. De eerste auto's uit de 19e eeuw, racewagens zoals de spectaculaire Jaguar SS100 en verschillende luxepaardjes, kortom: elk aspect van de autogeschiedenis is overdag te zien bij Louwman, en een impressie van soortgelijke topstukken ziet u een nacht lang bij Bel Air. Zo doet het Louwman museum tóch nog een beetje mee in deze spectaculaire nacht.

Blijven slapen
Het Bel Air Hotel is niet alleen Museumnacht-locatie, het is tevens als sponsor bij deze Haagse primeur betrokken. General Manager Stephan van der Meulen kan haast niet wachten tot het zover is: "De eerste Museumnacht van Den Haag! Wij hebben kunst- en cultuurliefhebber zoveel te bieden, dat het wel een succes moet worden. Zo wordt de collectie van Louwman door kenners wel beschouwd als één van de mooiste ter wereld. We zijn dan ook erg trots dat een impressie van soortgelijke auto's ook bij ons te zien is. Zo zijn we voor een nachtje ook een beetje museum, maar we blijven natuurlijk vooral hotel. Wie wil bijkomen van alle indrukken, kan lekker bij ons blijven slapen!"

Over Bel Air
Bel Air Hotel Den Haag ligt in het hartje van de stad naast het World Forum en is van alle gemakken voorzien. Zo biedt het hotel 20 onlangs gerenoveerde luxe kamers, suites en appartementen op een steenworp van Haagse bezienswaardigheden, winkelstraten en is ook het strand van Scheveningen snel en gemakkelijk bereikbaar. Bel Air biedt zakelijke gasten moderne vergaderfaciliteiten voor groepen van 8 tot 350 personen, een uitstekende service en dat alles op een dynamische locatie. Verder beschikt het hotel over een restaurant, bar, espresso lounge en brasserie. Zie voor meer informatie www.belairhotel.nl. Meer informatie over de museumnacht is te vinden op www.museumnachtdenhaag.nl.



Ingezonden persbericht