Ingezonden persbericht


HET GROOTSTE DANSPALEIS VAN NEDERLAND

Oude tijden van de legendarische Dancing Walhalla zullen herleven tijdens de Nacht van de Kaap. Voetjes van de vloer en handjes in de lucht in het 'Grootste Danspaleis van Nederland'. Om het feestgedruis in gang te zetten zal DJ Jeruniverse (in wie wij beeldend kunstenaar, vormgever en dus ook veelzijdig DJ Jeroen Koolhaas herkennen) de avond openen, met dansplaten uit alle windstreken, vanaf de jaren 50 tot nu. Niemand minder dan Sven Hammond Soul (00.30 uur) en Merdan Taplak Orkestar(02.00 uur) nemen het stokje over en zullen u tot in de late uurtjes laten dansen.

Het Grootste Danspaleis van Nederland opent haar deuren om 23.00 uur in de Felix Loods op Katendrecht. Kaarten kosten ¤ 10,- en zijjn verkrijgbaar bij Theater Walhalla, www.theaterwalhalla.nl

Sven Hammond Soul
Het is opwindend, los en toch retestrak, funky, jazzy, ruig en nergens klinkt het gekunsteld of gedateerd. Dit zijn mensen die jaloersmakend goed een middag met elkaar hebben gespeeld, wat een geluk dat wij mogen meeluisteren! Dansen en meeschreeuwen, met of zonder kleding. Dat Sven Hammond Soul er een feest van kan maken is al bewezen op North Sea Jazz 2010 alwaar zij het dak van de volle zaal eraf bliezen.

Merdan Taplak Orkestar
Eén deejay, vier blazers en een accordeonist, allemaal afkomstig uit het Antwerpse. Hoewel ze niet geboren zijn in Oost-Europa, geen gouden tanden hebben en geen hoedjes of bretels dragen, spelen ze de balkanpannen van het dak. Een moderne versie vol electronica, met knipoogjes naar balkan- en popklassiekers. Fiesta balkanica, oppaah!

Algemene informatie
Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Voor de concerten van de Ode aan Japie Valkhoff, het Grootste Danspaleis en De Tunes wordt wel entree gevraagd. Voor meer informatie over kaartverkoop, volledige programmering ed. kunt u kijken op www.denachtvandekaap.nl De Nacht van de Kaap: 4 september, van 20.00 uur - 04.00 uur op Katendrecht.
---