Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 25 augustus 2010

De mysterieuze wereld van de nachtvlinders
Beleef een bijzondere nazomeravond op landgoed Leyduin

's Nachts is het in de natuur een drukte van belang. Allerlei insecten zoeken dan naar voedsel. Op zaterdag 4 september van 20.45 - 22.15 uur laat boswachter Nico Dekker vaan Landschap Noord-Holland zien dat op landgoed Leyduin veel nachtvlinders leven. Hij doet dat samen met collega Ron Dam.

We lokken de nachtvlinders met een speciale lamp en een lokstof. Ze kunnen geuren van grote afstand opmerken. Ze zijn te zien op een groot laken. We kunnen ze mooi bekijken, op naam brengen en daarna weer loslaten. Weet u dat er wereldwijd ruim 120.000 soorten nachtvlinders bestaan, terwijl er 'slechts' 25.000 soorten dagvlinders zijn? Ze hebben in tegenstelling tot dagvlinders meestal minder uitbundige kleuren. Maar er zitten prachtige exemplaren tussen!

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 1 op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Wij raden u af uw navigatiesysteem te gebruiken. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl