Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groenten uit Scheveningen!

Voedselkunstenaars Annechien Meier en René Jansen hebben vanuit BADGAST onderzocht met welke zintuigen je Scheveningen kan verkennen.

Zij hebben met hun bevindingen een fietsexpeditie ontwikkeld rondom de haven op zaterdag 4 september. Tijdens deze expeditie kan het publiek ondermeer wonderlijke (zilte) gewassen en verhalen ontdekken en proeven. De tochten worden vergezeld door een filosoof, een bioloog, een specialist in kruiden en extracten en een geluidsspecialist. Het wordt een bijzondere ervaring voor met name Scheveningers en kustliefhebbers die op heel andere wijze hun dagelijkse omgeving kunnen ervaren, en mogelijk aan het project kunnen bijdragen met hun eigen kennis en ervaringen.

Middels ansichtkaarten, persberichten en een mailing wordt het publiek geïnformeerd over de inschrijving voor de fietstochten. Deze onderzoeken en ervaringen vormen de basis van de verdere uitwerking van het project De zilte zeevolkstuin in 2011, een en ander in overleg met de havenmeester en andere betrokkenen.

U bent van harte welkom om u nu in te schrijven voor de Fietsexpeditie

met archeologische, biologische en gastronomische vondsten.

U fietst mee met voedselkunstenaars Annechien Meier en René Jansen

en o.a. bioloog Bart Achterberg.

Datum: zaterdag 4 september 2010
Locatie: de route start vanaf BADGAST op het F.A.S.T. terrein aan de

boulevard (Strandweg) van Scheveningen bij de haven. Nodig: Fiets, outdoor kleding

Inschrijven ovv naam, telefoonnummer en voorkeur voor tijd:

info@satellietgroep.nl
U kunt kiezen uit de volgende tijden:
10.30-12.00, 13.00-14.30, 15.30-17.00

In het werk van Annechien Meier (www.annechienmeier.nl) staat communicatie tussen mensen in een stedelijke of landschappelijke omgeving centraal. Zij verkent met haar installaties landschappelijke en urbane leefgebieden en onderzoekt hoe mensen hierin leven en wonen. Met haar projecten prikkelt zij de nieuwsgierigheid en gaat interactie met het publiek aan. Annechien Meier realiseerde eerder o.a. de mobiele volkstuin in Transvaal en Ypenburg. De projecten van René Jansen hebben als basis een bestaande omgeving of product (www.jansen-josten.nl). Door middel van een ingreep ontstaat een totaal nieuwe beleving voor de gebruiker of een nieuwe vorm. De maat van de ingreep wordt bepaald door zijn omgeving en/of het gebruikersdoel. Afhankelijk van wat de situatie toelaat is de ingreep de ene keer enorm, een andere keer zo minimaal mogelijk en tijdelijk. Vorig jaar realiseerde René Jansen de interactieve Tuin der Lusten in Nest/ DCR te Den Haag.

Kunstenaarsinitiatief Satellietgroep is in 2006 opgericht in Den Haag, met als doel de culturele betekenis van de zee te onderzoeken vanuit het perspectief van de kunsten en wetenschap. We dagen kunstenaars, vormgevers, (landschap) architecten en wetenschappers uit om nieuwe concepten en projecten te ontwikkelen die de culturele, innovatieve en duurzame kwaliteiten van de zee en haar kusten tot uitdrukking brengen. Zie www.satellietgroep.nl

BADGAST - culturele programmering aan zee over de zee BADGAST is gebouwd van 2 gestapelde zeecontainers door recycle architecten REFUNC (www.refunc.nl) voor Satellietgroep. BADGAST is een artist in residence aan de kust waar kunstenaars en wetenschappers uit binnen- en buitenland op uitnodiging van Satellietgroep verblijven en werken. Daarnaast tonen we films over de zee in de Cinema aan Zee @ BADGAST. BADGAST staat op FAST (Free Architecture Surf Terrain). Op FAST wordt gebouwd aan een nieuwe urban beach community, op het scharnierpunt van boulevard en haven in Scheveningen. FAST vormt een unieke culturele hotspot aan zee, waar (sub) culturen elkaar weten te vinden en samenwerken om een bijzondere plek voor liefhebbers van de zee te realiseren. www.fastthehague.com