Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wandel mee Dwars door Gelderland
Wandelplatform en Natuurmonumenten organiseren Groene Maand-wandelingen

De maand september is weer uitgeroepen tot Groene Maand. Dit jaar organiseren Stichting Wandelplatform-LAW en Natuurmonumenten twee wandelingen over bijzondere trajecten van de 'Dwars door Gelderland'-route. Op zaterdag 4 en zaterdag 11 september nemen boswachters en medewerkers van het Wandelplatform wandelaars mee op een 15 en 13 km lange wandeltocht door fraaie natuurgebieden. De wandelingen starten in Otterlo en in Braamt. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname is gratis.

Op zaterdag 4 september wandelen we van Otterlo naar station Wolfheze via het uitgestrekte bos-, heide- en landbouwgebied Planken Wambuis. De lengte van de wandeling is 15 km. Vertrek is om 11.00 uur vanaf restaurant De Waldhoorn in Otterlo. Op zaterdag 11 september voert de wandeling van Braamt naar 's-Heerenberg. We passeren o.a. het Bergherbos, een gevarieerd, heuvelachtig bos dat op de stuwwal ligt tussen Doetinchem, Didam en 's-Heerenberg. De lengte van de wandeling is 13 km. Vertrek is om 11.00 uur vanaf Landal Stroombroek in Braamt.

Voor beide wandelingen geldt deelname vanaf 12 jaar, honden mogen mee mits ze zijn aangelijnd. Voor meer informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Dwars door Gelderland
De wandelroute 'Dwars door Gelderland' is een unieke route; de 165 km lange route koppelt delen van acht verschillende Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) en Streekpaden aan elkaar. Vanaf het startpunt Hierden (bij het Veluwemeer) slingert de route over elegante landgoederen, door kleinschalige landschappen en kronkelt langs beken en rivieren naar het pittoreske 's-Heerenberg. Op www.wandelnet.nl kunnen wandelaars via de button 'Dwars door Gelderland' gratis van alle etappes een routebeschrijving en routekaartje downloaden.

Groene Maand
De Groene Maand is een campagne van een groot aantal organisaties die zich inzetten voor natuur, milieu, landschap en gezondheid. Tijdens deze 11e editie vinden er in het hele land groene activiteiten plaats. Een overzicht van deze activiteiten staat op www.groenemaand.nl.



Ingezonden persbericht