Ingezonden persbericht


Persbericht

20 augustus 2010

Vinylspinners Tabass-Co in Museon tijdens Museumnacht Den Haag

Na het succes van de Museumnacht in Amsterdam en Rotterdam, kan de Haagse Museumnacht niet uitblijven. Den Haag telt talrijke interessante musea en vele kunst- en cultuurliefhebbers. Daarom gaat in de nacht van zaterdag 4 september 2010 cultuur in de mix met meer dan 20 deelnemers, waaronder het Museon. Iedereen opent de deuren vanaf 19.30 uur tot diep in de nacht, waarbij met name het jongere publiek wordt opgeroepen de musea te bezoeken. Op elke plek is een uniek programma te zien en te horen dat past bij het thema van de nacht: MIX IT, DON'T MISS IT! Vet Vinyl in Museon: Tabass- Co!
Tijdens de Museumnacht pakt het Museon stevig uit. Onder de titel MIX IT DON'T MISS IT!, spinnen de dj's van Tabass-Co tussen 19.30 en 02.00 uur oud en nieuw vinyl door elkaar. Don Moussa, Alex Montoya, The Soulslammer, Jaco Benders, Trish Preston, DNA, DJ Edwin en Boris Deluxe mixen hun eigen unieke sound, variërend van Afro, funk, Latin, Brazil, Jazz en moderne grooves en broken beats. 'It's always very, very danceable'. De warming up wordt verzorgd door Le Pipe Elitair (Vince & Spike) en DJ Jacob Chevalier (Festival Classique). Het complete programma is te vinden op www.museon.nl.

Hotspot Speed Tours
Tijdens de nacht is het mogelijk de tijdelijke en vaste exposities van het museum te bekijken. Bezoekers kunnen zich aansluiten bij één van de Hotspot Speed Tours waar acteur Marco van Veldhuizen en museumconservatoren vanaf 20.30 uur verrassende plekken aan doen, de volgspot op één van de museumtopstukken zetten en het onbekende verkennen. Om 21.30 uur in het Engels, na 24.00 uur Tours On Demand.

Samenwerking
De uitvoering van het programma van de Museumnacht werd mede mogelijk gemaakt door Winkelman en Van Hessen, de gemeente Den Haag, SQ2 conceptcatering, Aveq beeld en geluid en sfeermakers Van der Maarel.

Inspiratie
Het concept Museumnacht is in andere steden al een succesformule en bron van inspiratie. De Haagse Museumnacht biedt uitkomst om jongeren op een laagdrempelige, bijzondere manier kennis te laten maken met de Haagse musea. Tevens wordt de samenwerking tussen de musea en het bedrijfsleven gestimuleerd. Op de lange termijn is Museumnacht Den Haag een mooi nieuw initiatief dat bijdraagt aan de verwezenlijking van de ambitie van Den Haag om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Kijk op www.museumnachtdenhaag.nl voor meer informatie over Museumnacht Den Haag.

Kaartverkoop
Kaarten aan de kassa of via www.museumnachtdenhaag.nl Toegang tot alle musea in de voorverkoop 10 euro, aan de deur 12,50 euro.

Museon
Het Museon is een educatief museum voor cultuur en wetenschap met collecties op het gebied van natuur, cultuur en techniek. In het Museon zijn veel interactieve presentaties te zien over actuele thema's in wetenschap en samenleving.

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag
t. 070-3381338
e. info@museon.nl
i. www.museon.nl




Ingezonden persbericht