"Deirdre McLoughlin en Nieuw Jong Talent"


LOCHEM, 20100902 -- Van zaterdag 4 september tot en met zondag 31 oktober 2010 exposeert 15a - Galerie & Beeldentuin keramiek en brons van de internationaal bekende beeldend kunstenaar Deirdre McLoughlin en verrassend werk van twee voor 15a nieuwe jonge en talentvolle kunstenaars: Els van 't Klooster en Eelke van Willegen.

Els van 't Klooster
Els van 't Klooster (1985) studeerde in 2007 af in de richting Vrije Kunst aan ArtEZ, hogeschool voor kunsten in Arnhem.
Els maakt composities van geometrische vormen en beperkt zich tot elementair kleurgebruik. De strengheid in deze werkmethode geeft haar de vrijheid om zorgvuldig te onderzoeken welke relatie vorm, formaat, kleur, contrast en afstand onderling met elkaar aangaan. Zij zoekt naar evenwicht binnen de asymmetrie. Het punt waar rust de beweging vasthoudt en zo het werk spanning geeft. Deze kunstwerken voert Els van 't Klooster twee en drie dimensionaal uit.

Eelke van Willegen
Eelke van Willegen (1974) beeldend kunstenaar en surfer maakt werk van grote eenvoud. Ongekunsteld, natuurlijk, zonder vertoon en stil. De beelden van Eelke zijn complex en weloverwogen. De vorm wordt gestuurd door handeling. Zoals een golf zich voegt naar de zeebodem en zoals een breker rolt met het getij. Deze zichtbare wereld brengt Eelke terug tot eenvoudig ruimtelijk werk met krachtige hoofdlijnen. De kijker zal het werk moeten 'lezen'. Zoals de surfer de zee leest. Maar wie goed kijkt, zal ook veel te zien krijgen.

Over 15a
15a - Galerie & Beeldentuin exposeert hedendaagse, non-figuratieve, geometrische en concrete sculpturen en klein plastiek. In deze consequente keuze is 15a uniek in Nederland en de ons omringende landen.

15a is in 2010 geopend van zondag 25 april t/m zondag 31 oktober. Donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur en na telefonische afspraak. Entree ¤ 4,- p.p.

15a - Galerie & Beeldentuin
Galgengoorweg 15a
7241 RV Lochem

T. 0575 - 469 458
E. info@15a.nl
W. www.15a.nl





Ingezonden persbericht