Expositie en boekpresentatie 'Dieren tekenen en schilderen'


door kunstenares Marjolein Kruijt

DEN HAAG, 20100901 -- Het boek "Dieren tekenen en schilderen door Marjolein Kruijt" wordt gepresenteerd bij Kunstzaal van Heijningen op zaterdag 4 september 2010 om 16.00 waar Raoul Locht, uitgever van Atelier magazine het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen. Gelijktijdig is de expositie van Marjolein Kruijt, waar 40 werken uit het boek te zien en te koop zullen zijn.expositie: t/m 3 oktober 2010.

Boek "Dieren tekenen en schilderen door Marjolein Kruijt"

"Dieren schilderen gaat verder dan alleen gelijkenis, de essentie ligt diep in de ogen."- Marjolein

Hoe blaas je leven in ogen?
Hoe krijg je ruimte in de vacht?
Kunstenares Marjolein Kruijt toont in dit boek hoe je het karakter van dieren kunt vangen in pastel, aquarel en olieverf. Naast een aantal basis tekentechnieken volgen de lessen voor het maken van een realistische tekening of schilderij. Met uitleg en tips over kleurgebruik, lichtval, ruimte en compositie. Middels een aantal oefeningen leer je hoe te schetsen en op locatie, zoals in de dierentuin, te werken. Aan bod komen katten, honden en wilde dieren. Achterin het boek staan zes stap-voor-stap demonstraties in diverse technieken. Dit boek toont voor elk wat wils, beginnend of gevorderd, en geeft met meer dan 100 schilderijen en tekeningen een mooi overzicht van het oeuvre van Marjolein Kruijt.

Kunstenares:
Marjolein Kruijt is een veelzijdig kunstenares. In 1997 studeerde ze af als docent tekenen in Amsterdam . Daarna voltooide ze, ook met succes, haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze maakte naamsbekendheid door diverse tv optredens, waaronder bij RTL4 waar ze in het programma Dierenzo! `live' de hond van Mike Starink portretteerde in pastel. Naast haar vrije schilderijen van Engelse landschappen, kattenkunst en wildlife art, werkt veel in opdracht: dierportretten en muurschilderingen. Sinds 2001 schrijft artikelen voor kunstmagazine Atelier over diverse teken- en schildertechnieken.

ISBN 978 90 4391 334 8
Uitgeverij: Tirion
Auteur: Marjolein Kruijt
144 blz. ¤24,95
Verschijning 4 september 2010

Kunstzaal van Heijningen is te vinden op Noordeinde 152 2514 GR Den Haag t.070-3459053 Openingstijden: wo t/m zo 12.00-17.30 Meer informatie: t. 033-4330350 Boeken kunt u (gesigneerd) bestellen op Marjolein Kruijts site: www.dierportretten.nl of via de boekenhandel.





Ingezonden persbericht