Senternovem


01-09-2010 |

Extra miljoenen voor ontwikkeling elektrische auto's

Het ministerie van Economische Zaken heeft 3,5 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor het innovatieprogramma High Tech Automotive Systems (HTAS). Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van elektrische voertuigtechnologie (EVT). De extra miljoenen zijn een aanvulling op de tender van begin 2010. Projectvoorstellen kunnen vanaf 4 september tot en met 8 oktober worden ingediend.

EVT-projecten
Er kunnen projecten ingediend worden die bijdragen aan het krijgen en behouden van aansluiting bij internationale ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden, die de internationale concurrentiepositie verbeteren en die het realiseren van elektrisch rijden in Nederland versnellen. De nadruk ligt op projecten waarvan de resultaten binnen enkele jaren in productie kunnen worden genomen. De projecten moeten passen binnen de aandachtsgebieden chassis & body (botsveiligheid, stabiliteit, minder gewicht e.d.), electric powertrain (o.a. batterijtechnologie, snellaadssystemen, terugwinning remenergie), control (rijcomfort, veiligheid, communicatie etc.), auxiliary equipment (ondersteunende apparatuur, zoals temparatuurregeling, luchtcirculatie) en integratie (bijv. geïntegreerde benadering voor autodesign, ontwikkeling en engineering).

Achtergrond
De 3,5 miljoen euro is afkomstig uit het kabinetsplan `aanpak Elektrisch rijden'. Dit plan ziet elektrisch rijden als kansrijke optie om toekomstige automobiliteit duurzaam te maken, de energiepositie te versterken en de economie een structurele impuls te geven. Het High Tech Automotive Systems (HTAS)-innovatieprogramma combineert de kansen met de sterktes van de Nederlandse Automotive industrie. De deelnemende bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben een gezamenlijke ambitie om binnen vijf jaar één van de leidende innovatieprogramma's in Europa te worden op het gebied van Automotive technologie. Wijzigingsdatum |

01-09-2010