Gemeente de Waard


Polder Cup, voetballen op de weilanden

Polder Cup

Maider López, SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) en Witte de With nodigen voetbal- en kunstliefhebbers uit bij de eerste en enige Polder Cup. Op zaterdag 4 september krijgt het voetbal nieuwe spelregels in het oer-Hollandse landschap van weilanden en sloten bij Ottoland.

* Datum: zaterdag 4 september 2010

* Tijdstip: 11:00 uur tot 16:00 uur,

* Aftrap: burgemeester Dirk van der Borg en Maider López trappen samen af om 11:00 uur op veld 1

* Locatie: de polders in Ottoland, Gemeente Graafstroom

Maider López
Polder Cup is een kunstproject van Maider López (Spanje, 1976). Deze Spaanse kunstenaar maakte internationaal naam met originele, verrassende projecten in de openbare ruimte. Zo veroorzaakte ze in 2005 met de hulp van honderden vrijwillige automobilisten een kunstmatige file in het afgelegen Aralargebergte in Baskenland. Op maandag 17 mei jongstleden liet ze de bezoekers van het nieuwe Centre Pompidou in Metz met 3000 verlichte paraplu's rond het gebouw bewegen. Het gebouw kreeg er zodoende voor één avond een nieuwe, dynamische vleugel bij.

Nieuwe spelregels op zaterdag 4 september 2010
Bij Polder Cup speelt López met de Nederlandse liefde voor voetbal, water en polderen. In de polders bij het Zuid-Hollandse Ottoland schildert ze voetbalvelden op de weilanden. Sloten lopen dwars door de velden heen, waardoor de spelers nieuwe regels en tactieken moeten bedenken. Polder Cup verandert de voetbaltaal. López: "De voetbalregels worden onder meer bepaald door de vorm van het veld. Als je die vorm verandert, veranderen de regels en dus het voetbalspel zoals we het nu kennen. Het wordt een nieuw spel. Spelers moeten nieuwe tactieken bedenken en vinden zo het voetbal opnieuw uit."

Publiek
Wilt u komen kijken? De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.poldercup.nl
Mocht het vooraf langdurig regenen, dan kan het evenement worden uitgesteld.