Gemeente Enschede

Wijkevenement Stroinkslanden 2015

Op 4 september tussen 14.00 en 17.00 uur is er van alles te doen in de wijk Stroinkslanden. De nieuwe groenstructuur aan de Holtwiklanden en de bospaden in het Stroinksbos zijn klaar. Tijd voor een feestelijke oplevering met veel activiteiten. Om 14.30 uur opent wethouder Ed Wallinga van Wijkontwikkeling het evenement.

Wat dacht u van een rondleiding door het Stroinksbos onder leiding van Landschap Overijssel? Samen met een gids ontdekt u de verborgen natuurschatten in dit bos. En dat kan nu met droge voeten, want de nieuwe paden zijn klaar.
Verder kunt u zich laten informeren over alle ins en outs van het project Stroinkslanden 2015. Zo is bijvoorbeeld het definitieve ontwerp voor het plein rondom de scholen en de wijkvoorziening die dag voor het eerst te zien. Voor alle kinderen uit Stroinkslanden Zuid zijn er ook volop activiteiten. Zo kunnen zij een avonturenrugzak, gevuld met kompas en een insectenloeppotje, ophalen. Hiermee kunnen zij een spannende speurtocht door het Stroinksbos maken. Bovendien is er een springkussen en kunnen de grotere kids terecht op het pannaveldje voor leuke activiteiten.
Kortom: kom mee en ga op avontuur in Stroinkslanden! De entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.avontuurlijkstroinkslanden.nl

Stroinkslanden 2015
Stroinkslanden 2015 is een gezamenlijk project van woningcorporatie De Woonplaats en de gemeente Enschede om de wijk Stroinkslanden Zuid een flinke impuls te geven. Er komt een nieuwe wijkvoorziening, een Brede School en ook de hele omgeving daaromheen wordt aangepast. In 2015 is Stroinkslanden Zuid een avontuurlijke wijk waar gezinnen graag willen wonen. Het bruist er van de activiteiten voor jong en oud. Het wordt een wijk waar goed onderwijs wordt geboden en waar bewoners deelnemen aan het arbeidsproces en zich kunnen ontwikkelen.