Gemeente Enschede

Vijf duurzame scooters in gebruik genomen

Snel, schoon en stil op weg

Werkplein Enschede, Huisvesting & Service en Parkeerbeheer van de gemeente Enschede rijden op duurzame innovatieve scooters.

Elektrische scooters
Deze scooters van leverancier beebee zijn schoon, snel, stil en modern. Het ideale vervoermiddel voor binnenstedelijk gebruik. Ze stoten geen CO2 en fijnstof uit. File- en parkeeroverlast horen tot het verleden. De superstille motor veroorzaakt ook geen lawaai. Deze scooters hebben een klimaatcertificaat `ZEPO'. Dit `groene' klimaatcertificaat geeft aan dat deze scooteraccu's - gedurende de hele levensduur - gegarandeerd pure windmolenenergie uit Nederland verbruiken.

Ook DCW en bodes gemeente Enschede
Niet alleen het Werkplein beschikt over duurzame scooters. Maar ook de DCW en de gemeente Enschede. Zij gebruiken de scooters om snel van pand naar pand te kunnen rijden. Omdat ze veel in de parkeergarages en de binnenstad rijden leveren ze zo een bijdrage aan minder uitstoot en geluid.

Niet alleen scooters
De scooters van leverancier beebee uit Enschede zijn één voorbeeld van hoe de gemeente Enschede omgaat met duurzaamheid. Daarnaast rijdt de gemeente ook op dit moment in ongeveer vijfendertig auto's op aardgas. Dit jaar komen hier nog een aantal auto's bij. Ook heeft Werkplein Enschede sinds dit voorjaar de eerste `Slimme Meter' in werking gezet. Zo'n energiemeter geeft gebruikers van bijvoorbeeld kantoorgebouwen een goed inzicht in het energieverbruik. En dit inzicht leidt dan weer tot een meer bewuste omgang met energie, wat dan weer tot besparing leidt.

Testdag
Op zaterdag 4 september vindt op het Stationsplein tussen 11.00 -16.00 uur een testdag voor elektrische scooters plaats. Geïnteresseerden kunnen dan informatie krijgen over elektrische scooters en ook een testrit maken. De organisatie is in handen van GroeneGuru.nl in samenwerking met dealer beebee. Scooters van Werkplein Enschede zijn hier ook bij aanwezig.


Op zaterdag 4 september tijdens de testdag op het Stationsplein zijn de Werkplein scooters ook te bewonderen.