Gemeente Someren


Open dag Heemkundekring De Vonder

Zaterdag 4 september

Afgelopen mei zijn de laatste werkzaamheden aan de tuin achter het archeologiehuis afgerond. Na vele jaren van bouwen, verbouwen en herinrichten is daarmee de prachtige accommodatie van de Heemkundekring De Vonder officieel gereed. Zaterdag 4 september is er een open dag. Tijdens die dag kan iedereen vanaf 15.00 uur een kijkje nemen in het vernieuwde onderkomen aan de Molenstraat. In een later stadium wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de opening van de Kloostertuinen.

Tijdens de open dag op 4 september worden er tussen 15.00 en 17.00 uur rondleidingen gegeven door verschillende werkgroepen van De Vonder. Het onderkomen van de Heemkundekring bestaat uit het heemhuis, de heemtuin, het archeologiehuis en een expositieruimte. De tuin achter het archeologiehuis heeft nu een leeshoek die hoort bij de bibliotheek en een nagebouwde prehistorische grafheuvel.

Voorafgaand aan de open dag zal een van de ruimten in het archeologiehuis officieel de naam krijgen van voormalig wethouder Martien Kusters. Gedurende 16 jaar was de heer Kusters onder meer verantwoordelijk voor kunst en cultuur en mede dankzij zijn inzet op deze terreinen is er in Someren veel tot stand gebracht. Bij zijn afscheid als wethouder hebben gemeentebestuur en heemkundekring zijn naam verbonden aan een ruimte in het archeologiehuis. Laatst gewijzigd: 24 augustus 2010

---