Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


1000 Culturen

---

Dag van 1000 Culturen

20 augustus 2010

Optredens van Dret & Krulle, Brotherhood4real, Breathing, Ashwin Jaydee ft. Rootsriders, La Rouge, een feestelijke Little Miss Kwakoe optocht, salsa- en sportworkshops, dansdemonstraties van onder meer Global Dance Centre, zelf buttons maken en T-shirts zeefdrukken, showcases van Eternity en Swazoom, 2the Future en de Gospeljam en in het Bijlmer Parktheater doorlopende presentaties, rondleidingen en een theatershow van Untold. Het is een greep uit het uitgebreide programma van De Dag van 1000 Culturen, dé opening van het cultuur- en sportseizoen van Amsterdam Zuidoost.

Waar: Op en rond het Anton de Komplein
(metrohalte Amsterdam Bijlmer ArenA)
Wanneer: Zaterdag 4 september 10.00-21.00 uur

Verschillende organisaties en instellingen op het gebied van sport en cultuur in Zuidoost werken samen om zich op `De Dag' groots te presenteren. Bezoekers kunnen genieten van een geweldig dagje uit maar ook meedoen met verschillende workshops op het gebied van sport, dans en meer. Het sporten (demonstraties en clinics) begint al om 10.00 uur, om 13.00 uur zijn de eerste optredens en om 16.00 uur wordt de sportman/-vrouw, sportclub en sportvrijwilliger(s) van het jaar bekend gemaakt.

Het is feest op het Anton de Komplein met een groot Muziekpodium, het Palacio de la Salsa, een Demoplein, een Kunstplein, Kinderplein en een Sportplein.

Daarnaast is er een kramenmarkt waarop allerlei organisaties hun aanbod voor komend seizoen presenteren. Ook de plannen voor het nieuwe Bijlmerpark worden gepresenteerd; ervaar hier zelf het nieuwe Bijlmerparkgevoel.

Het Bijlmer Parktheater, het Bijlmer Sportcentrum en het CBK Zuidoost zijn de hele dag geopend en bieden gratis voorstellingen, sportworkshops en een tentoonstelling over Edgar Cairo.

Kijk op www.1000culturen.nl voor het volledige programma.
---