Ingezonden persbericht


Persbericht augustus 2010

DE NACHT VAN DE KAAP 4 SEPTEMBER 2010 ODE AAN JAPIE VALKHOFF

Rotterdam - Zaterdag 4 sseptember de tweede editie van De Nacht van de Kaap, een live muziekfestival dat de historische en legendarische tijden van Katendrecht als zeemanskwartier en uitgaansgebied laat herleven. Het festival vindt plaats in diverse bestaande en speciaal voor deze avond ingerichte horecagelegenheden op Katendrecht, die nog de sfeer uitademen van weleer. Een groot aantal muzikanten en artiesten dragen bij aan de volle programmering, waarbij het heden, verleden en toekomst bij elkaar gebracht worden onder de noemer: De Nacht van de Kaap. Maak een nostalgische wandeling door Katendrecht, geniet van de diverse miniconcerten die het festival te bieden heeft, maar bovenal herleef de legendarische tijden van Katendrecht als zeemanskwartier. Voor één nacht is Katendrecht weer zoals vroeger.

IK ZIE DE HAVEN AL, een ODE AAN JAPIE VALKHOFF

Tijdens iedere editie van De Nacht van de Kaap staat er een artiest centraal die veel heeft betekend voor het (Rotterdamse) levenslied. Dit jaar is dat de in 1992 overleden Japie Valkhoff. In 2010 is het precies 100 jaar geleden dat deze beroemde accordeonist, zanger, lied- en tekstschrijver werd geboren. Een ode aan Japie Valkhoff mag op deze Nacht niet ontbreken. Jaap Valkhoff is o.a. bekend van nummers als 'O Johnny', 'Diep in mijn hart', 'Ik ben Japie de Portier' het Feijenoordclublied 'Hand in hand kameraden' en het scabreuze 'Ik heb mijn hart op Katendrecht verloren'. Samen met een groot showorkest onder leiding van Pierre van Duyl zullen bekende zangers en zangeressen de mooiste nummers uit het repertoire van Japie Valkhoff ten gehore brengen. Pierre Bokma, Maarten van Roosendaal, Frederique Spigt, Kim Hoorweg, Een elftal Oud Feyenoord spelers, de Zusjes van Wanrooij, Lola & Doris van Duijl, Louis Kockelman, Annie de Reuver en Pam Feather vervullen deze taak. Tijdens de show zal er ook een boek over het leven van Japie Valkhoff, dat geschreven is door zijn zoons, gepresenteerd worden aan het publiek. Wethouder Laan zal het 1e exemplaar in ontvangst nemen.

De Ode aan Jaap Valkhoff vindt om 21.00 uur plaats op de kade bij de Fenix Loods. Kaarten kosten ¤ 15,- en zijn verkrijgbaar bij Thheater Walhalla en te bestellen via www.theaterwalhalla.nl

Kaarten voor de Ode aan Jaap Valkhoff zijn ook verkrijgbaar bij de ingang aan de kade!

Aansluitend aan de ode is er tot 04.00 uur in de Fenixloods het "Grootste Danspaleis van Nederland". Hier kan gedanst worden tot in de late uurtjes zoals dat ook gebeurde in de legendarische Dancing Walhalla. Speciaal voor Het Grootste Danspaleis van Nederland heeft de Nacht van de Kaap de grootste sensatie van North Sea Jazz van afgelopen jaar 'Sven Hammond Soul' weten te strikken. Merdan Taplak Orkestar, DE hit van Camping Rotterdam 2010 maakt het feest compleet!

Algemene informatie
Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Voor de Ode aan Japie Valkhoff, Het Grootste Danspaleis van Nederand en concert van De Tunes wordt wel entree gevraagd. Meer informatie over kaartverkoop, volledige programmering is te vinden op www.denachtvandekaap.nl De Nacht Van De Kaap: 4 september, van 20.00 - 04.00 op Katendrecht.
---



Ingezonden persbericht