Ingezonden persbericht


(persbericht)

Corsotour biedt kijkje achter de schermen van corso Zundert

Zundert - Hoe doen ze dat toch, in Zundert? Hoe maken ze toch elk jaar die corsowagens? Daar komt toch gigantisch veel werk bij kijken? Iedereen die het maken van een corsowagen wel eens aan den lijve wil beleven, kan dat doen middels een speciaal georganiseerde activiteit: de corsotour 2010.

De corsotour is een arrangement dat is ontstaan uit vragen van bezoekers. Hoe worden die wagen toch gemaakt? Hoe gaat dat bevestigen van de dahlia's? Hoe ziet dat proces er eigenlijk uit?

Dit jaar hebben corsoliefhebbers voor het eerst de gelegenheid om 'het geheim van Zundert' zelf mee te maken. Op zaterdag 4 september, de dag voor corso, staan alle buurtschappen op scherp om de dahlia's op de wagens aan te brengen: het zogenaamde 'tikken'. Liefhebbers kunnen nu een kijkje achter de schermen nemen en dit hectische proces van dichtbij aanschouwen.

Naast een bezoek aan diverse bouwtenten omvat de corsotour tevens een presentatie over de bouw van de wagens en de achtergronden van het Zundertse evenement. Het tentbezoek vindt plaats onder leiding van een gids die alles over het corso en het tikken van de dahlia's kan vertellen.

De kosten van de corsotour bedragen 10 euro per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt, dus ben er snel bij want op = op! Inschrijven kan via de website van het corso www.bloemencorsozundert.nl/corsotour.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/ www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (