Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 04-09-2010

Politie onderzoekt gewapende overval op lectuurwinkel

BERKEL-ENSCHOT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval die vanmorgen plaats vond in een
lectuurwinkel aan de Kerkstraat. Er raakte bij de overval niemand gewond. De dader is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Rond 09.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een gewapende overval. Direct spoedden zich diverse politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoektocht werd de omgeving ruim afgezet. Agenten werden bij de zaak aangesproken door een medewerker die vertelde dat een onbekende man voorzien van een vuurwapen de winkel binnen gekomen was. Onder bedreiging eiste hij geld. De dader is vervolgens te voet vertrokken. Ten tijde van de overval waren er geen klanten in de zaak.

Tijdens de zoektocht van de politie werd het middel SMS-Alert ingezet met de tekst: "gew. overval dader blank, stoppelbaard, lang postuur, blauwachtig bomberjack, wit petje. Te voet weg pad achter de kerk". Het bericht leverde een tip op van een verdachte situatie aan de
Kattendoorn. Agenten troffen daar een personenauto aan die donderdag, 02 september jl. weggenomen is uit Vught. De politie onderzoekt of er een mogelijk verband is.

Rustig verloop van het weekend in het centrum van Tilburg

TILBURG - De politie spreekt van een rustig weekendverloop in het uitgaansgebied van Tilburg. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrum verrichten in totaal vier arrestaties. In de nacht van donderdag op vrijdag werden er geen aanhoudingen verricht. Afgelopen nacht mochten vier Tilburgse centrumbezoekers mee naar het bureau. Tussen 02.00 uur en 04.00 uurwerden vier Tilburgers aangehouden voor belediging, niet voldoen aan bevel of vordering, mishandeling en diefstal fiets. Agenten schreven in totaal 8 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen, fout parkeren en baldadig gedrag.

Moeder winkelt proletarisch

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt op het Wagnerplein een 30-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Medewerkers van de winkel zagen dat ze diverse tassen vulde met levensmiddelen en deze in haar kinderwagen legden. Voorbij de kassa werd ze tegengehouden en aangesproken. Onderzoek wees uit dat ze voor ruim 100 Euro aan levensmiddelen mee wilde nemen zonder deze ter betaling aan te bieden. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau.

Zoon grijpt moeder bij haar keel

UDENHOUT - De politie heeft gisteren rond het middaguur een 24-jarige man uit Udenhout aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Gisteren rond 11.30 uur ontving de politie de melding van een
mishandeling in een woning in Udenhout. Agenten troffen daar de 47-jarige bewoonster. Ze vertelde dat ze tijdens een conflict met haar 24-jarige zoon mishandeld was. De zoon had haar op de grond geduwd en haar keel dicht geknepen. Tijdens de mishandeling bedreigde hij haar woordelijk met de dood. Agenten troffen hem in de Kreitenmolenstraat aan waar hij is opgepakt.

Twee woningen in dezelfde straat doelwit van inbraak

GOIRLE - De politie onderzoekt twee inbraken in woningen die
gisteravond hebben plaats gevonden in de Wermenbossestraat. Bij één van de woningen werden vermoedelijk sleutels buit gemaakt. De dader(s) kwamen bij het ene pand binnen via een raam. Bij de andere woning werd het slot van de voordeur geforceerd. Beide woningen zijn doorzocht. De politie aangiftes opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. Ook een woning aan de Tilburgseweg kreeg ongenode gasten. Het lukte hen via de eerste verdieping de woning binnen te komen. Een raam werd daarbij geforceerd. De dader(s) ging er met geld vandoor. De technische recherche onderzoekt of er mogelijk sporen in de woningen aanwezig zijn.

Politie ontmantelt in werking zijnde hennepkwekerij

BERKEL-ENSCHOT - De politie heeft gistermiddag in verschillende ruimtes in een woning aan de Bosscheweg hennepkwekerijen ontmanteld. De kwekerijen huisveste in totaal 412 hennepplanten en 26 stekjes. Agenten stellen een onderzoek in naar de exploitant.

De politie ontving gistermiddag een melding van verdachte
omstandigheden bij een woning aan de Bosscheweg. Agenten zagen dat de ramen van het pand afgeplakt waren. Tijdens het onderzoek wat volgde troffen ze de kwekerijen in het pand aan. De huurder van de woning was op dat moment niet aanwezig. Zowel de planten als de
kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-09-2010 13:03 | © Regio Midden en West Brabant |