Politie Gelderland-Zuid

Scooter en auto geprobeerd te stelen

Nijmegen, 04-09-2010 o Een motoragent kreeg het verzoek van de meldkamer om vrijdagavond rond kwart voor acht naar de Pater Brugmanstraat in Nijmegen te gaan. Er zou een melding binnen zijn gekomen dat daar twee jongens een scooter probeerden te stelen.

De motoragent reed naar de Pater Brugmanstraat en verkende daarna de buurt om de twee mogelijke dieven te vinden. Via de meldkamer kreeg de motoragent te horen dat de twee via de Heydenrijckstraat waren gereden op een scooter. De agent trof twee jongens die aan het signalement voldeden aan bij de Stenenkruisstraat en vroeg hen te stoppen. Een getuige had de politie verteld dat er inbraakgereedschap onder de zitting zou liggen. De agent vertelde de twee jongens van 14 en 16 jaar uit Nijmegen, dat ze verdacht werden van het stelen van een scooter en vroeg of ze de ruimte onder het zadel wilde laten zien. Daar zag de agent gereedschap liggen en een contactslot en heeft de twee jongens daarop aangehouden op verdenking van poging diefstal. De inbraakwerktuigen zijn in beslag genomen en de twee zijn overgebracht naar het hoofdbureau van de politie voor verhoor.

Tweede poging
Ten tijde van de aanhouding van de twee jongens, kwam er een melding binnen van een poging diefstal van een auto aan de Singendonckstraat. De 48-jarige vrouw die deze inbraak meldde, ontdekte even later dat het contactslot van de auto al weggehaald was. Zij had geprobeerd twee jongens op een scooter in te halen toen zij vluchtten maar de twee jongens waren haar te snel af geweest. Na onderzoek van de politie bleek het om dezelfde twee jongens te gaan en worden zij verdacht van beide gepleegde feiten. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek dat de politie nog zal verrichten. (13)

Laatst gewijzigd 04-09-2010 13:10 | © Regio Gelderland-Zuid |