Politie Groningen

Zaterdag 4 september 2010

Provincie Groningen, 04-09-2010

Meisje gewond bij ongeval met paardenvrachtauto

SAPPEMEER Bij een eenzijdig ongeval op de Klinker in Sappemeer is zaterdagochtend een 17-jarig meisje uit de gemeente Tynaarlo gewond geraakt. Het meisje zat naast haar 48-jarige vader in een paardenvrachtauto. Gekomen bij het spoorwegviaduct op de Klinker bleek de vrachtauto hoger dan het viaduct. Het voertuig kwam vervolgens klem te zitten onder het viaduct. Door de klap raakte de bijrijdster gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. In de vrachtauto bevond zich een paard. Het beest was door de klap enigszins onrustig geworden, maar liep het paard vermoedelijk geen letsel op. Het spoorwegverkeer heeft geen hinder ondervonden van de aanrijding. De vrachtauto raakte zwaar beschadigd. Het voertuig wordt onder het viaduct verwijderd en afgevoerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GEMEENTE MENTERWOLDE De politie heeft vrijdagavond bij een woning in de gemeente Menterwolde een 30-jarige man uit Winschoten aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte had in de woning onenigheid gekregen met zijn 25-jarige ex-vriendin uit de gemeente Menterwolde. De verdachte werd zo kwaad dat hij zijn ex op de bank gooide. Hierbij kwam de vrouw met haar hoofd tegen de muur. Op dat moment kwam de 36-jarige vriend uit Wildervank van de vrouw tussen beiden. Hierop kreeg direct een trap tegen zijn ribben. De Wildervanker wist de verdachte vervolgens de woning uit te krijgen. Bij het verlaten van het pand vernielde hij nog diverse spullen. De Winschoter werd buiten op straat aangehouden en ingesloten in een cel. Zowel de vrouw als haar vriend doet aangifte. De vrouw moest zich dezelfde avond onder doktersbehandeling laten stellen, omdat zij pijn had aan haar hoofd. De verdachte wordt vandaag gehoord over het huiselijk geweld. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in een woning in de Herewegbuurt in Groningen een 56-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vriendin in haar woning heeft mishandeld. De vrouw gaf aan dat zij vaker door haar ex is mishandeld. De man werd ingesloten in een cel. Het slachtoffer doet aangifte van het huiselijk geweld. De politie stelt een onderzoek in.

Duo ingerekend na belediging

VEENDAM De politie heeft voor de wedstrijd van Veendam tegen Emmen op de Langeleegte een 21-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor belediging. De Pekelder mocht het stadion van Veendam niet binnen, omdat hij al te diep in het glaasje had gekeken. Bovendien vertoonde de man vervelend gedrag. Bij het zien van enkele politieagenten beledigde de 21-jarige één van de dienders met scheldwoorden uit. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij werd in een cel ingesloten. De Pekelder wordt vandaag gehoord over het verbale geweld.

Na de wedstrijd van Veendam tegen Emmen surveilleerden agenten op de Robijnlaan in Veendam, omdat de bus met de supporters van Emmen over deze laan zou rijden. Op dat moment zagen zij een 17-jarige Veendammer lopen. De dienders kregen het vermoeden dat de knaap iets wilden ondernemen richting de supportersbus van Emmen. Op dat moment hoorden de agenten dat de knaap tijdens een telefoongesprek beledigende taal uitte richting de dienders. Hij werd aangesproken op zijn gedrag. Ondanks meerdere waarschuwingen bleef de 17-jarige zich dwars gedragen. Toen hij voor de tweede keer de dienders met scheldwoorden beledigde, werd hij ingerekend. Tijdens de fouillering troffen de agenten vier stenen ter grootte van tennisballen aan. De verdachte werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op.

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

De politie heeft tijdens diverse alcoholcontroles automobilisten betrapt tijdens het rijden onder invloed.

OUDE PEKELA Vrijdagavond werd een 58-jarige man uit Winschoten op de Raadhuislaan in Oude Pekela aangehouden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte met een alcoholpromillage van 1,85 in zijn auto had gereden. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

STADSKANAAL Op de Atlantislaan in Stadskanaal liep een 25-jarige automobilist uit Ter Apel tegen de lamp. De automobilist bleek 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod opgelegd.

GRONINGEN/HOOGEZAND De politie hield vrijdagnacht in Hoogezand een 39-jarige vrouw uit Hoogezand aan voor rijden onder invloed. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij eerder in de nacht een aanrijding heeft veroorzaakt in de Westerbadstraat in Groningen. Hierbij raakte een geparkeerde auto beschadigd. De vrouw bleek na de ademanalysetest op het politiebureau 1,35 promille alcohol in haar bloed te hebben. Zij moest direct haar rijbewijs inleveren.

HOOGEZAND Tijdens een controle op de Castor in Hoogezand trof de politie vrijdagavond een hardleerse automobilist aan. De 43-jarige Hoogezandster bleek 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek een maand eerder ook al betrapt te zijn op het rijden onder invloed. Toen had de man een alcoholpromillage van 1,5 in zijn bloed. De politie nam ook deze keer zijn rijbewijs in.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt

Man beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Hoekstraat in Groningen een 42-jarige man uit Marum aangehouden voor belediging. Politieagenten waren bezig met een autocontrole. De bijrijder reageerde direct geïrriteerd en hij bemoeide zich met de controle. Ondanks diverse waarschuwing bleef de man zich dwars gedragen. Toen hij één van de dienders uitschold, was de maat vol. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve knaap aangehouden

VEENDAM De politie heeft vrijdagnacht in de J. Kazemierstraat in Veendam een 16-jarige jongen uit Veendam aangehouden. Politieagenten zagen dat de knaap ruzie had met een meisje en daarbij luid schreeuwde. Toen zij de auto bij de jongen stopten, reageerde hij verbaal agressief naar de dienders. De 16-jarige bleek behoorlijk onder invloed te verkeren. Bovendien bleef hij de agenten uitschelden. Hierop werd de knaap aangehouden en ingesloten in een cel. Tijdens de insluiting bedreigde en beledigde hij nog twee agenten in het cellencomplex in Groningen. Beide dienders doen aangifte tegen de Veendammer. Hij wordt vandaag gehoord.

Meisje gewond bij eenzijdig ongeval

OPENDE Een 17-jarig meisje uit Opende is vrijdagmiddag op de Topweer in Opende gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Het meisje raakte, rijdend op haar bromfiets, de controle kwijt over haar voertuig. Het slachtoffer belandde in de rechterberm en zij botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winkeldievegge aangehouden

BAD NIEUWESCHANS - De politie heeft vrijdagmorgen een 68-jarige vrouw uit Bad Nieuweschans aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt in de Hoofdstraat hadden gezien dat de vrouw een aantal zakken snoep had gestolen. Het winkelpersoneel vermoedde dat de vrouw al eerder winkeldiefstal had gepleegd in hun zaak. De winkeldievegge werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De gestolen spullen bleven achter in de winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende Stadjer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen op het Overwinningsplein een 57-jarige Groninger aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vervelende overlastpleger op de markt. Het bleek dat de Stadjer in woord en gebaar vervelend was tegen het winkelend publiek. Omdat de amokmaker onder invloed was van alcohol moest hij mee naar het politiebureau. Daar is hij ter ontnuchtering ingesloten. Hij kan een bekeuring tegemoet zien.

Fietsster tegen openslaand autoportier

GRONINGEN Een 24-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmorgen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was op het Gedempte Zuiderdiep met haar fiets tegen een openslaand portier van een auto opgereden. De 53-jarige automobilist uit Roemenië had de fietsster niet zien aankomen. Het slachtoffer liep een gekneusde pols op. De fiets raakte licht beschadigd.