GVB


GVB en de Week van de Alfabetisering 2010

6 september 2010

Het gebruik van de OV-chipkaart is niet altijd vanzelfsprekend Anderhalf miljoen volwassen Nederlanders hebben grote moeite met lezen, schrijven en rekenen. Reizen met de OV-chipkaart in tram, bus of metro is dan niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is er een speciaal informatiepakket.
In de pakket wordt het reizen met de OV-chipkaart op een eenvoudige manier uitgelegd. Het informatiepakket bestaat uit twee folders en een film.

Makkelijk te lezen
In de Week van de Alfabetisering organiseren bedrijven, scholen en organisaties allerlei activiteiten om alfabetisering onder de aandacht te brengen. Ca. anderhalf miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En ieder jaar verlaten circa 40.000 kinderen de basisschool met een leesachterstand van twee jaar. Voor deze groep is het moeilijk om mee te doen met onze informatiemaatschappij. Het is dan ook belangrijk dat er over zaken als bijvoorbeeld de OV-chipkaart informatie beschikbaar is, die makkelijk te lezen en te begrijpen is.

GVB heeft daarom eerder dit jaar in samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven, uitgeverij Eenvoudig Lezen en C-Two (visuele communicatie) een informatiepakket over de OV-chipkaart gemaakt. Vraag het pakket hier gratis aan.

Week van de Alfabetisering 2010 (logo)