Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt straatroof (extra mediabericht)


Datum: 4-09-2010
Tijd bericht: 11:34
Plaats: Roermond
De politie onderzoekt een straatroof waarbij een 18-jarige vrouw uit Roermond zaterdagmorgen van haar portemonnee werd beroofd. Een onbekende man bedreigde de vrouw met een vuurwapen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving.

De Roermondse fietste om 7.00 uur over de Koninginnelaan. Net voordat ze het tunneltje in fietste zag ze een man met een rode trui bij de ingang staan. Deze man verdween de trappen op, op het moment dat zij bij het tunneltje arriveerde. Op het moment dat de vrouw het tunneltje uitfietste stond plotseling een in het zwart geklede man met een bivakmuts over het hoofd voor haar. De man dreigde met een vuurwapen en bemachtigde de tas van de vrouw. Hij rende de trappen bij het tunneltje op , gooide de tas leeg, pakte de portemonnee en rende weg. De belager van de vrouw is vermoedelijk dezelfde man die de vrouw zag bij het naderen van het tunneltje. Hij was opvallend klein.

De man vluchtte te voet vanuit de trappen bij de tunnel richting Veeladingstraat / Maria Teeuwenstraat. De politie komt graag in contact met getuigen van deze straat roof. Mensen met informatie kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.