Tom Coronel

4 September 2010
Tom Coronel wil in Oschersleben weer op het podium

Tom Coronel wil in Oschersleben weer op het podium Oschersleben, 4 september 2010 - Na de zomerpauze in het FIA WK Toerwagens (WTCC) begint dit weekeinde (4 en 5 september) de laatste en beslissende fase van het seizoen in het Duitse Oschersleben. Nu gaat het hard: hierna zijn er nog maar drie evenementen, in Valencia, Okayama en Macau, zegt Tom Coronel, die in de SEAT Leon TDI in de kleuren van McGregor en TW Steel in actie komt. Maar eerst Oschersleben, een circuit waar het de afgelopen jaren altijd erg goed ging. Als het aan mij ligt, wordt het weer een podiumplaats.

Het circuit van Oschersleben bevindt zich halverwege tussen Hannover en Berlijn, nabij Magdeburg in de vroegere DDR. Het circuit, officieel Motorsport Arena Oschersleben geheten, werd in 1997 officieel geopend. Het is een van de circuits waarop het WTCC sinds de heropleving van het kampioenschap in het jaar 2005 elk jaar in actie kwam. Het is een vrij technisch circuit, vertelt Tom Coronel. Inhalen is er vrij lastig en in de eerste bocht gebeurt er altijd vrij veel, dus dat maakt een goed resultaat in de kwalificatie en daarmee een goede startpositie des te belangrijker, omdat dat de beste manier is om uit de problemen te blijven. Zoiets als in Brno, waar ik na de start direct werd geraakt en uitviel, wil ik niet nog een keer meemaken

Foto: SEAT Nederland

In 2008 eindigde Coronel in Oschersleben als tweede, vorig jaar werd hij er vierde. Het circuit ligt me wel. De omgeving is niet zo denderend, maar het is wel lekker dat ik er gewoon met de auto naartoe kan. Er komen ook altijd aardig wat fans, relaties en bekenden, zegt hij. Met name de chicanes zijn er belangrijk met onze diesel, bij het veranderen van richting is het zaak om de auto goed onder controle te houden om daarna genoeg snelheid mee te nemen. Ik kijk wel uit naar dit weekeinde!

De races op het circuit van Oschersleben worden op zondag 5 september verreden om 13.05 en 15.20 uur Nederlandse tijd. De races worden uitgezonden via Eurosport. Het RTL GP WTCC-magazine, met speciale aandacht voor Tom Coronel, is volgende week te zien in het programma RTL GP van RTL7. Uitzendtijden zijn te vinden via de website van RTL GP.