Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 03-09-2010

ACTEUR EN ZANGER WIL VAN DER MEER TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 4 september, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.15 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Scenarioschrijfster Maria Goos en acteur en zanger Wil van der Meer over de film 'Vreemd Bloed'. Een licht surrealistisch familiedrama over drie generaties slagers in de tweede helft van de 20ste eeuw. De jongste zoon, beoogde opvolger, heeft geen zin zijn vader op te volgen. Dit leidt tot een grote familiaire crisis die het gezin ontwricht. De film is gebaseerd op het leven van Wil van der Meer.


* In de rubriek 'De 80 seconden van...' Ingeborg Klarenberg. Ze is 22 jaar en studeert Aardwetenschappen in Utrecht. Daarnaast schrijft ze graag poëzie
* .

* Livemuziek van de jonge talentvolle singersongwriter John C Fraser.
* Het eigenwijze eendje, Vijf brandweermannetjes, Plofje de olifant, Poes Pinkie....wie kent ze niet? De klassiekers uit de Gouden Boekjes reeks, waar vanaf 1953 generaties mee opgegroeid zijn. Publiciste Joke Linders beschrijft de geschiedenis van de Gouden Boekjes in het overzichtswerk 'Ik hou zo van...De Gouden Boekjes’.
*

* Lidewijde Paris bespreekt de net verschenen buitenlandse boeken.
* De Virtuele Vitrine van schrijver Jan Siebelink.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.