Ingezonden persbericht


TELLER BIJ EO-METTERDAAD OP EEN HALF MILJOEN VOOR PAKISTAN

EO-Metterdaad heeft in de afgelopen weken met giro 300300 een half miljoen euro opgehaald voor Pakistan. Het bedrag komt direct ten goede aan lokale noodhulp. Het EO-programma Nederland Helpt reisde vorige week af naar Pakistan om de schrijnende situatie en de hulpverlening in beeld te brengen. Zij zagen dat, nu het water op veel plaatsen is gezakt, de ravage en verwoesting van ongekende omvang is. Ben Kostwinder, als manager verantwoordelijk voor Metterdaad bij de EO: "Het is fantastisch dat zoveel mensen geld hebben gedoneerd voor de enorme nood in Pakistan. De mensen in het land kunnen alle hulp gebruiken. We zijn blij dat we via onze kanalen iets kunnen betekenen. We roepen mensen met klem op om nog te geven op giro 300300, want er is nog veel geld nodig. Voor Haiti hebben we begin dit jaar ¤1,6 miljoen opgehaald. Veel meer dus dan tot nu toe voor Pakistan. We hopen dat nog veel mensen beseffen dat de slachtoffers niet mogen worden vergeten."

EO-Metterdaad werkt in de rampgebieden samen met verschillende lokale partners. Metterdaad kent deze partners goed en deze organisaties bieden al langer hulp in het land. Kostwinder: "De lijnen met de hulpverleners zijn heel kort. Het via EO-Metterdaad gedoneerde geld wordt direct ingezet voor onder meer voedsel, schoon drinkwater en medicijnen."

EO-Metterdaad is een stichting, gelieerd aan de EO, die zich middels het radio- en televisieprogramma Nederland Helpt bezighoudt met fondsenwerving voor hulpprojecten over de hele wereld. De activiteiten van EO-Metterdaad maken goed zichtbaar wat de EO wil zeggen met het deze week geintroduceerde motto 'Leef je geloof'. Kostwinder: "We willen christen zijn in woord en daad, zoals de naam EO-Metterdaad ook zegt." Voor meer informatie www.eo.nl/metterdaad. Direct doneren kan ook via www.eo.nl/pakistan.

In onderstaande programma's zijn reportages te zien vanuit het gebied: zaterdag 4 september Nederland Helpt Pakistan om 10.05 uur op NL2 zondag 5 september Nederland Helpt Pakistan (hh) om 8.20 uur op NL2 In het programma Nederland Zingt op Zondag van 5 september, 9.00 uur op NL1, wordt aandacht besteedt aan de hulpverlening door kerken in Pakistan.

---