Rotterdam the Hague Airport wederom in de ban van Hoogvliegers

03/09/2010 08:37

Stichting Hoogvliegers

Rotterdam the Haque Airport en de Stichting Hoogvliegers laten zaterdag 4 september maar liefst 150 ernstig zieke en gehandicapte kinderen een hele dag piloot zijn. Al eerder was het vliegveld van Rotterdam het toneel van een zgn. Grote Hoogvliegersdag maar nog nooit werden zoveel kinderen op één dag echt piloot. Samen met het vliegveld, de Lucht Verkeersleiding Nederland, ruim 300 vrijwilligers en vele andere partijen wordt dit voor de kinderen een onvergetelijke dag met als hoogtepunt 2 vluchten. Naast een individuele vlucht, waarbij het kind ook daadwerkelijk zelf zal sturen, worden er groepsvluchten uitgevoerd door de Dakota van de Dutch Dakota Association en een Fokker 50 van Cityjet.

Naast de vele aktiviteiten zoals rijden in stoere Amerikaanse en ook echte Nederlandse politiewagens, douane met honden, indoor vliegen, simulator, brandweer (zowel de luchthaven brandweer als een aantal wagens van de brandweer Rotterdam en Voorburg-Leidschendam) etc. zal ook de nieuwe Hoogvliegers trailer gepresenteerd worden. Deze trailer is gespoten door KLM en gaat dienst doen als verzorgings- en communicatie/coördinatie ruimte.

Ook verwelkomt Stichting Hoogvliegers haar 3000e Hoogvliegertje. Sinds de oprichting in oktober 2007 zijn er na Rotterdam iets meer dan 3000 kinderen de lucht in geweest en aan Kelvin de Snoo de eer om nr. 3000 te zijn.

Stichting Hoogvliegers

De doelstelling van Stichting Hoogvliegers is (chronisch en terminaal) zieke en (verstandelijk en lichamelijk) gehandicapte kinderen (6 tot en met 16) zelf te laten vliegen. We vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar. De kinderen worden thuis opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Daar beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens en auto's en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur. Naast Grote Hoogvliegersdagen organiseert Stichting Hoogvliegers ook Individuele Hoogvliegersdagen. Hiervoor is een volledig geautomatiseerd systeem opgezet, waar de kinderen zich via onze website www.stichtinghoogvliegers.nl kunnen aanmelden. Een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt. Zo kan Stichting Hoogvliegers elke dag, en door heel Nederland, met kinderen vliegen. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het kind zelf het vliegtuig besturen en is voor één dag piloot. Een groot aantal kinderen kan door hun ziekte echter niet zelf vliegen, ze moeten bijvoorbeeld liggend of zittend in hun eigen stoel vervoerd worden, of hebben een psychiatrische aandoening (100.000 kinderen). Deze kinderen moeten we op dit moment teleurstellen, dat zijn er minstens 1.500 per jaar. Daarom heeft de Stichting Hoogvliegers behoefte aan een 'eigen ambulance vliegtuig'. Een vliegtuig dat deze doelgroep veilig kan vervoeren, een vliegtuig dat structureel beschikbaar is, maar ook een vliegtuig dat herkenbaar is als het Hoogvliegers vliegtuig en waar we Europa mee in kunnen. Samen met het Sterrenfonds werkt de Stichting Hoogvliegers aan het bij elkaar brengen van het grote bedrag dat daar voor nodig is.





http://www.stichtinghoogvliegers.nl

http://www.stichtinghoogvliegers.nl