Tweede huis weer in trek Immo International 4 & 5 sept. Expo Houten

30/08/2010 09:01

Expo Business Partners B.V.

IMMO INTERNATIONAL - Second Home Expo

4 & 5 september 2010 in EXPO HOUTEN

De tweede huizen markt zit weer in de lift schreven vele kranten de afgelopen maanden.

2008 en 2009 waren de jaren waar de verkoop van tweede woningen geheel op slot zat.

2010 is zeer belovend begonnen. Makelaars en projectontwikkelaars worden weer vrolijk van de positieve houding van de potentiële kopers en hebben het eerste half jaar weer koopovereenkomsten getekend, vergelijkbaar met eind 2007. Consumenten durven weer geld uit te geven aan hun ultieme droom; "een tweede huis". Investeren in jezelf is weer hip.

Na de zomer heeft de consument nog dat positieve gevoel van zijn zomervakantie en heeft een verhoogde interesse in een huis in een zonnig oord in het buitenland. Ook een tweede woning in eigen land is aan het populariseren. Zekerheden zoals: het goed geregelde eigendomsrecht en vaak hoge rendementen spelen hierin een grote rol. In vele gevallen is een rendement gegarandeerd en is men vrij om zelf gedurende een aantal weken of maanden gebruik te maken van de eigen tweede woning. Er is veel aanbod en voor velen betaalbaar.

Spanje en Frankrijk blijven de twee meest populaire landen voor een tweede woning. Hier is de afgelopen jaren Oostenrijk bijgekomen met heel veel mooi aanbod. Turkije is bezig met een inhaalrace. Dit land heeft het vertrouwen weer gekregen van de consument en de prijzen zijn nog steeds zeer aantrekkelijk. Zo koop je al een leuk appartement onder de 30.000 euro. Op zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. zullen in Expo Houten zich 50 makelaars presenteren met een aanbod van villa's, appartementen, boerderijtjes, kastelen, chalets etc. uit meer dan 15 landen. De bezoeker die gratis toegang heeft en gratis kan parkeren kan zich op diverse manieren laten voorlichten op een ongedwongen manier. Makelaar presenteren hun woningen en projecten d.m.v. foto-en videopresentaties en maquettes.

De crisis van de afgelopen periode is de reden dat woningen worden aangeboden tegen zeer scherpe prijzen. Kortingen van 40 tot 50% in vergelijking met een aantal jaren geleden zijn geen uitzondering. Uiteraard geldt dit niet voor alle woningen, maar de onderhandelingpositie van de koper is beter dan ooit.

Wilt u zich vrijblijvend laten informeren kom dan a.s. zaterdag of zondag tussen 10.30 en 17.00 uur naar Expo Houten. Expo Houten ligt aan de A27, tussen Breda en Utrecht en makkelijk te bereiken via afrit 29. Voor meer informatie en gratis entreebewijs bekijk www.immobeurs.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.immointernational.nl