Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Groots Familie Spektakel bij de Aviodrome!

Lelystad, 24 augustus 2010 - Het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome organiseert na een warme zomer het Aviodrome Familie Spektakel. Zaterdag 4 en zondag 5 september is het feest bij de Aviodrome voor de hele familie. Klassieke auto's presenteren zich aan de bezoekers en natuurlijk ontbreken de historische vliegtuigen niet. De kinderen worden ook niet vergeten, want voor hen is er een heus speelparadijs!

Nostalgie
Diverse klassieke auto's zullen zich presenteren rondom het platform, maar er is ook een grote verscheidenheid aan legervoertuigen aanwezig uit de 2e W.O, zoals Dodges, Jeeps, Scoutcars, Staffcars, Harleys en BSA's. Met muziek van een jazzband en een kampement waarbij 'militairen' gekleed in uniformen uit de jaren '30 en '40 bezoekers informeren, doet de Aviodrome het nostalgische gevoel herrijzen.

Blériot
Alleen dit weekend is de Vroege Vogels' Blériot XI te zien. Op 20 mei 2010 is deze Blériot op eigen kracht Het Kanaal overgevlogen. De vlucht was een eerbetoon aan Jacques de Lesseps die in 1910 de oversteek maakte met de bedoeling als eerste een retourvlucht over Het Kanaal te maken. Naast deze Blériot zullen er rondom het platform van het Schiphol 1928 gebouw verschillende historische vliegtuigen zich presenteren, zoals de Fokker Four, Gyrocopter en diverse ultra light vliegtuigen.

Kinderen vermaken zich ook, want er worden vele activiteiten voor hen georganiseerd. Zo zijn er diverse speelattracties aanwezig waarbij kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast kunnen kinderen een speurtocht maken en zich laten schminken!

Rondvluchten
Voor bezoekers tijdens dit weekend is er een speciale rondvluchtenactie. Vlieg met drie personen mee met een Cessna 172 sportvliegtuig voor ¤ 125,- voor 20 minuten. Op zondag 5 september is het ook mogelijk om een rondvlucht te maken in een Fokker S11. Voor beide toestellen geldt vol = vol, maar er kan ook gereserveerd worden via flightoperations@aviodrome.nl. De Aviodrome is van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor bezoek hoeft slechts de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome betaald te worden. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320 - 289 840. De Aviodrome is gelegen aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht