Universiteit Utrecht


Rotsplantenverkoopdag

De Nederlandse Rotsplanten Vereniging organiseert op zaterdag 4 september een verkoopdag van rotsplanten in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (Fort Hoofddijk).
Het is een markt gehouden waar kwekers van rotsplanten uit Nederland en België hun planten aanbieden.

Op deze markt vindt u een groot sortiment rotsplanten, van algemeen tot zeer zeldzaam, van gemakkelijk te kweken tot echte liefhebbersplanten. Op deze dag wordt er een heel ander sortiment aangeboden dan op de verkoopdag in het voorjaar. De verkopers zelf zijn kenners en dienen u graag van advies. U kunt hier terecht voor antwoord op al uw rotstuinvragen.

De grote Rotstuin van de Botanische Tuinen is inmiddels tot ver over de grenzen bekend en herbergt een grote collectie rotsplanten afkomstig uit de hele wereld. Onderdeel van deze rotstuin is een veentuin, bijzonder mooi aangelegd met een prachtige verzameling schaduwplanten. Ook de Tropische kassen, de Thematuin en de Systeemtuin zijn in deze tijd van het jaar zeer de moeite waard.

Informatie
De najaarsmarkt vindt plaats in de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur, de plantenmarkt duurt tot ca. 15.00 uur.

Toegangsprijzen zijn EUR 6,50 voor volwassenen, EUR 5,- voor 65+ en EUR 2,- voor kinderen van 4-12 en houders van een U-pas. Met een Museumkaart is entree gratis.
De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en lijn 12. Voor meer, algemene, informatie kunt u de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen of www.rotsplantenvereniging.nl