TROS
Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-08-2010

Televisie
VAN DUIN OP Z'N BEST
Uitzending vanaf zaterdag 4 september
Nederland 1 - 20.30 uur

ANDRÉ LAAT NEDERLAND WEER LACHEN OP ZATERDAGAVOND

De TROS start op zaterdag 4 september met een nieuwe reeks afleveringen van VAN DUIN OP Z'N BEST. Met dit programma scoorde de TROS vorig najaar hoge kijkcijfers op de zwaar bevochten vrijdagavond. André wist de concurrentie het hoofd te bieden met fragmenten uit zijn rijke archief van sketches en liedjes. Komend seizoen is André de TROS-troef op de zaterdagavond van Nederland 1. Op het voormalige tijdstip van Paul de Leeuw laat hij Nederland weer lachen met nostalgisch amusement.

In de nieuwe uitzendingen gaat Mijnheer Wijdbeens naar bekende Nederlanders om, samen met hen, favoriete fragmenten uit vroegere shows van André van Duin te bespreken en uiteraard te bekijken. Op veler verzoek zijn de scènes zo lang mogelijk gehouden. Wijdbeens ontmoet onder anderen Joop Braakhekke, Ron Brandsteder, Lee Towers, Bert van Leeuwen en Hennie Huisman. Jan Slagter krijgt mevrouw De Bok als bijzondere kandidate in MAX Geheugentrainer.

André over de succesformule VAN DUIN OP Z'N BEST: "Mensen zien scènes als liedjes. Ze kennen het wel, maar willen het toch weer zien. Veel fragmenten blijken tijdloos. Voor ouderen een feest der herkenning, voor jongeren helemaal nieuw. Een vader vertelde mij laatst dat hij met zijn zoon, die een fragment voor het eerst zag, samen van de bank gleed. Kijk dat vind ik nou leuk om te horen."

VAN DUIN OP Z'N BEST is vanaf zaterdag 4 september twaalf weken lang te zien om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1.