Apenheul

Zodra apen slapen, vliegen vlinders!

Unieke nachtexcursie in Apenheul

In het kader van het Internationale Jaar van de Biodiversiteit houdt Apenheul op zaterdag 4 september een speciale avondopenstelling. Dit is een unieke gelegenheid om het apenpark onder begeleiding van een deskundige gids van een totaal andere kant te leren kennen. In samenwerking met de Vinderstichting en IVN Apeldoorn zal de nadruk op de opmerkelijke inheemse nachtactieve fauna liggen.

Onbekend maakt onbemind...
De ongeveer 2000 soorten nachtvlinders en 20 soorten vleermuizen die Nederland rijk is, zijn letterlijk en figuurlijk onderbelichte dieren. Dit jaar brengen 12 Nederlandse dierentuinen daar verandering in. Tijdens de speciale 'Nachtdierennachten in de dierentuin' staat de inheemse fauna in de schijnwerper. Apenheul, de Vlinderstichting en IVN Apeldoorn nodigen op 4 september 300 mensen uit voor deze zeer exclusieve avondopenstelling in het apenpark.

Datum:
Zaterdag 4 september

Programma*:
18.30 uur - 19.30 uur: Ontvangst bij de St@art** van Apenheul

20.00 uur: Presentatie over de verbazingwekkende biodiversiteit in het nieuwe auditorium in de St@art

20.30 uur: Bij vallen van de schemer starten we in groepen voor een tour door Apenheul en het omgevende/naastgelegen park Berg en Bos. We kijken welke wonderlijke nachtvlinders zich door licht laten lokken en welke op stroop afkomen. We beluisteren vleermuizen met bat-detectoren en gaan op zoek naar de meer nachtactieve bewoners van Apenheul zoals de grote miereneter, tropische kikkers en sissende kakkerlakken. Daarnaast kom je van alles te weten over slaapgewoontes bij apen en andere dieren.

23.00 uur: Einde van het programma

* Bij zeer nat weer gaat de avond toch door, maar behoudt Apenheul zich het recht om het programma aan te passen.
** De St@art is het nieuwe gebouw van Apenheul, te bereiken via de J.C. Wilslaan.

Entreeprijzen:
¤10,-, per bezoeker (geldt zowel voor kinderen als volwassenen). Prijs is inclusief entree De St@art, Apenheul, park Berg en Bos en thee/koffie/warme chocola.
Betaling geschiedt contant bij binnenkomst, het liefst gepast. Opbrengsten komen ten goede aan Apenheuls natuurbehoudsfonds, APCT.

Meedoen = aanmelden. Er kunnen maximaal 300 personen meedoen; vol is vol. Aanmelding vóór vrijdagmiddag 3 september per email aan:
avondinapenheul@gmail.com. In het onderwerp graag je familienaam te vermelden. In de mail noem je het deelnemersaantal en de leeftijden van eventueel meekomende kinderen.

De Nachtdierennacht in Apenheul wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Uyttenboogaart-Eliasen Stichting.