Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |NW-Veluwe - Extra snelheidscontroles tijdens werkzaamheden|

De politie gaat de komende weken extra snelheidscontroles houden bij wegwerkzaamheden langs de N302 tussen Ermelo en Harderwijk. Met de controles hoopt de politie een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de wegwerkers.


Dat snelheidscontroles bijdragen aan het terugdringen van het aantal snelheidsovertreders bleek na controles bij werkzaamheden in 2009. Op de N302 bij Harderwijk reed toen in juni 2009 64% van de bestuurders te snel. Na een periode van snelheidscontroles was dat in maart 2010 nog maar 7%. Door het aantal overtreders terug te dringen kunnen wegwerkers hun werkzaamheden veiliger uitvoeren.


Resultaten

Op maandagavond 30 augustus zijn er bij een lasercontrole twee automobilisten staande gehouden. Eén bestuurder reed 70 kilometer per uur, de tweede haalde 92. Op de N302 is de maximum toegestane snelheid in verband met de werkzaamheden 50 kilometer per uur. Bij een flitscontrole op woensdagmiddag 1 september zijn 1228 passanten gecontroleerd. 413 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was woensdag 79 kilometer per uur.


Werkzaamheden

De wegwerkers zijn de komende weken dag en nacht aan het werk om wildrastering aan te leggen op de N302. Er is een snelheidsbeperking van kracht tussen de rotonde bij Ermelo tot de kruising Deventerweg/Centuurbaan bij Harderwijk. Bestuurders mogen gedurende de werkzaamheden geen 80 maar 50 kilometer per uur rijden.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --