Ingezonden persbericht


Persbericht

Hippynight in het Dolhuis

Aanstaande vrijdag 3 september treden in de Dordtse discotheek 't Dolhuis the Happy Tunes op. Deze band behoort tot de beste hippiebands van Nederland. Zij spelen alle hits uit de 'summer of love 1968'. Zo komen de Mama's & the Papa's voorbij maar ook the Small Faces, natuurlijk the Beatles, Sonny & Cher etc volgens muziekkrant Oor een coverband met een grote C. De band heeft in de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd.

Een beschrijving van de band: een podium vol weird uitgedoste neo-hippies die op volle kracht hun vaak psychedelisch getinte, favoriete songs uit de jaren zestig de zaal in slingeren. Vermeldenswaard is de voorliefde van the Happy Tunes voor het opwindende werk van The Who: klassiekers als I'm A Boy, Substitute en Pictures Of Lily sieren de setlist. De ultieme protestsong Eve of Destruction van Barry McGuire heeft helaas nog niets aan actualiteit verloren (integendeel.....), maar daar staan vrolijker songs van Jeff Beck, The Foundations, Los Bravos, The Turtles en The Small Faces tegenover. De theatrale millionsellers MacArthur Park van Richard Harris en Eloise van Barry Ryan worden vermoedelijk door weinig andere bands gespeeld(zie voor de complete repertoirelijst (www.happytunes.nl). DJ George zal de jaren 60 en zeventig via zijn vinyl en CD's laten herleven.

De organisatie van het optreden is in handen van Cavern Concerts, zij loven ook nog een prijs uit voor het best verklede hippiepaar. Kaarten voor het optreden zijn verkrijgbaar via www.dolhuis.com , bij Velvet aan de Vriesestraat 110 in Dordrecht en natuurlijk aan de zaal. Entree: ¤ 15,00 zaal open vanaf 20.30 uur.
Voor meer informatie www.cavernconcerts.nl

Einde persbericht