Ingezonden persbericht


LaCie MosKeyto: olifantengeheugen in muggenformaat


· Uiterst kleine USB-stick: steekt slechts 6 mm uit de laptop
· Capaciteit tot 16 GB

· Inclusief 4 GB extra veilige online opslagruimte bij Wuala

PARIJS, 3 september 2010 ­ LaCie introduceert met de LaCie MosKeyto een nieuw soort USB-stick. Dit uiterst kleine flashstation is allesbehalve hinderlijk. De MosKeyto is het nieuwste product in het LaCie-assortiment van geprezen USB-sticks en verhoogt de mogelijkheden op het gebied van capaciteit, draagbaarheid en gebruiksgemak.

De LaCie MosKeyto heeft een formaat van minder dan twintig mm en weegt slechts tien gram. Het is daardoor een van de kleinste USB-sticks op de markt. Gebruikers zullen zich verbazen over de capaciteit: tot 16 GB in een uiterst klein formaat.

De onopvallende MosKeyto is na aansluiting op de computer vrijwel onzichtbaar. Het is zelfs niet nodig deze te verwijderen wanneer een gebruiker de computer opbergt in een beschermende hoes of aktetas. Nadat de stick is aangesloten, heeft de gebruiker er geen omkijken meer naar. Doordat de stick plat tegen het apparaat aan zit, is er geen enkel risico dat de poort, computer of USB-stick beschadigd raken als iemand tegen de computer aanstoot. Bovendien raakt de stick niet kwijt als deze is aangesloten op de laptop.

De MosKeyto is uitgevoerd in slank zwart plastic en voorzien van een duurzame nylonband voor bevestiging aan een sleutelhanger. De USB-connector is beschermd met een kapje. Gebruikers hoeven niet bang te zijn dat de stick verdwijnt in een rugzak of aktetas.

"Hoewel de MosKeyto veel weg heeft van een insect, is deze USB-stick met zijn kleine formaat en grote aantal bytes allesbehalve hinderlijk", zegt Alexis Kobassian, Product Manager Accessoires bij LaCie. "De stick biedt een hoge capaciteit in een onopvallende connector, waardoor gebruikers hem eenvoudigweg kunnen aansluiten op hun notebook en verder kunnen vergeten. Dankzij de lage kosten per gigabyte hoeven ze bovendien niet wakker te liggen van de prijs."

LaCie heeft nog eens 4 GB extra veilige online opslagruimte bij Wuala geïntegreerd in de MosKeyto. Opslaan en delen is hierdoor makkelijker dan ooit.

De LaCie MosKeyto is via USB 2.0 direct aan te sluiten op Windows®-, Mac®- en Linux-platforms.

Beschikbaarheid
De LaCie MosKeyto is met een capaciteit van 4 GB, 8 GB en 16 GB vanaf 19,99 euro (incl. btw) verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner en LaCie Reseller+. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #