Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Presentatie album van Zeeuwstalige zanger Dingeman in fort Rammekens "Vo degeen die a't wil wete"

De presentatie begint om 14.00 uur met een voorprogramma van drie leden die in Dingeman zijn rockband Dønder zitten. Ze gaan hier experimenteren met akoestische jazz. Om 15.00 uur presenteert Dingeman zijn soloalbum "Vo degeen die a't wil wete" en speelt alle liedjes van zijn cd.

Dingeman schrijft pure, gevoelige en melodieuze nummers in het Zeeuws. Ze zijn gedurfd en soms confronterend. Dingeman de Visser is een rasechte Zeeuw en Zeeland zit diep in zijn hart geworteld. Hij is opgegroeid op de biologisch dynamische boerderij "Eindelienge" van zijn ouders in Ritthem waar hij tevens ook werkt. Hier gebeurt al het werk op traditionele maar vooruitstrevende manier met Zeeuwse trekpaarden. Naast deze werkzaamheden beleerd hij paarden voor anderen.

Dingeman is een gevoelsmens en iemand met veel diepgang, wat hij niet zomaar aan iedereen toont. Natuur en spiritualiteit stroomt hem volop door zijn aderen en hij is er diep mee verbonden. Voor de mensen die het willen weten en zien is dit allemaal duidelijk in zijn muziek te horen en vooral te voelen. Daarom is de cd getiteld: "Vo degeen die a't wil wete". De liedjes zingt en speelt hij solo onder begeleiding van zijn akoestische gitaar en mondharmonica. Zijn nummers zijn als pure Zeeuw allemaal in het Zeeuws.

Meer info:
http://communities.zeelandnet.nl/data/dingeman
www.dingeman2.hyves.nl

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis. Het nu gedeeltelijk vervallen fort vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde. U vindt hier allerlei unieke planten. Ook kinderen vinden het fort reuze spannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Het is dan ook bijzonder ronddwalen over de wallen van fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar ooit manschappen woonden en gewonden werden verzorgd.

Fort Rammekens is een samenwerkingsproject van Staatsbosbeheer, het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen en Orionis. U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Fort Rammekens is van maart tot en met oktober dagelijks geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandag. Volwassenen betalen ¤ 3,- voor de toegang, kinderen en senioren betalen ¤ 2,-. Voor meer informatie kunt u bellen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 41 24 98.

September 2010