Gemeente Culemborg

Gemeenteraad voert kerntakendiscussie

Eerste bijeenkomst op donderdag 2 september a.s...

Om een standpunt in te nemen over welke taken de gemeente in de toekomst uit wil voeren, gaat de Culemborgse gemeenteraad een kerntakendiscussie voeren. Dat is het gevolg van een motie die de gemeenteraad heeft aangenomen bij de vaststelling van de begroting voor 2010 en heeft te maken met de te verwachten bezuinigingen voor de komende jaren. Om hierover een weloverwogen standpunt in te kunnen nemen, heeft de gemeenteraad drie bijeenkomsten gepland.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de gemeenteraad geïnformeerd over recente ontwikkelingen die van invloed zijn op de gemeente. In de tweede en derde bijeenkomst wordt concreet ingegaan op de begroting van de gemeente Culemborg en mogelijke financiële ruimte binnen deze begroting. Uiteindelijk worden de resultaten van de bijeenkomsten in een rapportage samengevoegd, waarna het college van B&W ermee aan de slag gaat.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 2 september in de Salaamander, Heimanslaan 2. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en u kunt er als toehoorder bij aanwezig zijn.

Besluitvorming hierover vindt plaats in het voorjaar van 2011, bij de vaststelling van de Kadernota. In een kadernota worden de kaders voor het gemeentelijk beleid van de komende jaren vastgesteld. Mogelijke maatregelen worden in de tussenliggende periode met betrokken organisaties en burgers besproken.