Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Gevaarlijke situaties door klei op de weg

Publicatiedatum : 2 september 2010

Voor veel agrariërs is de oogsttijd begonnen en daarmee het transport met trekkers en aanhangwagens over de weg. De banden kunnen onder de modder raken en daarmee ook de wegen. Hoewel de agrariërs hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen de wegen ze toch vervuild raken. Hierdoor zijn in het verleden ongevallen veroorzaakt. Het plaatsen van waarschuwingsborden is daarom zeer belangrijk.

Als agrariërs zelf niet in het bezit zijn van waarschuwingsborden bieden wij hen de mogelijkheid tot het lenen van waarschuwingsborden 'Klei op de weg'. Dit geldt voor de ongeveer 1400 kilometer aan plattelands- en verbindingswegen die wij beheren. Door het vooraf plaatsen van deze borden worden weggebruikers op de gevaarlijke situatie gewezen. Pas als de werkzaamheden zijn afgelopen en de weg weer schoon is, mogen de borden worden weggehaald.

Het plaatsen van verkeersborden is een belangrijke aanvullende maatregel in het belang van de verkeersveiligheid. Dit ontslaat agrariërs echter niet van hun plicht de weg ook tijdens de werkzaamheden schoon te blijven houden.

* Meer informatie

De borden zijn af te halen op zeven locaties:


* Zwaagdijk, werkplaats hoogheemraadschap, Zwaagdijk-West 390
* Zuidermeer, Loonbedrijf van Schagen, Zuidermeerweg 20a
* Nieuwe Niedorp, V.D. Bel Agrarisch Centrum, Dorpsstraat 38
* Heerhugowaard, werkplaats hoogheemraadschap, Einsteinstraat 4
* Petten, werkplaats hoogheemraadschap, Zuiderhazedwarsdijk 1a
* Schermerhorn, werkplaats hoogheemraadschap, Molendijk 11
* Kwadijk, werkplaats hoogheemraadschap, Kwadijkerweg 3 Oost-Beemster