Politie Haaglanden

Extra persbericht 2 september

Den Haag, 02-09-2010

Fraudezaak bij Ministerie van Financiën opgelost

51-jarige Amsterdammer bekent verduistering
Den Haag - Met de aanhouding van een 51-jarige Amsterdammer verwacht politie Haaglanden een vrij forse fraudezaak te hebben opgelost waarbij het Ministerie van Financiën voor een groot bedrag werd benadeeld. De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat startte begin augustus een onderzoek toen het Ministerie van Financiën aangifte deed van oplichting. Uit dat onderzoek bleek dat een 51-jarige werknemer uit Amsterdam vermoedelijk verantwoordelijk was voor een reeks van frauduleuze transacties waarbij het Ministerie voor een bedrag van ruim 160 duizend euro werd benadeeld.

Het rechercheteam hield vrijdag 13 augustus de man aan. De verdachte was werkzaam binnen met Ministerie op een afdeling die onder meer verantwoordelijk is voor de financiering en het beheer van de staatsschuld. In de periode van maart tot en met juli van dit jaar slaagde de man, die verantwoordelijk was voor de verwerking van diverse geldtransacties, erin geld van het Ministerie over te boeken naar zeven personen ( tussen de 24 en 52 jaar) buiten het Ministerie. Zij boekten het geld weer over naar de privérekening van de Amsterdammer. De politie onderzoekt nog of alle zeven personen op de hoogte waren van de fraude.

De verdachte heeft zijn frauduleuze handelingen bekend en is hangende het verdere onderzoek in vrijheid gesteld. Verder is hij direct door zijn werkgever geschorst. De politie onderzoekt nog waar het weggesluisde geld is gebleven.