Gemeente Castricum

Castricumse jeugd klaar voor weer een sportief jaar Duizend leerlingen leefden zich uit

Vierde seizoen jeugdbeweegproject van start tijdens BOS-sportdag Â

Duizend Castricumse basisscholieren uit de groepen 7 en 8 maakten afgelopen dinsdag 31 augustus op Sportpark Wouterland kennis met een zeer divers sportaanbod en zijn zo het schooljaar sportief begonnen. De dag werd georganiseerd door de Sportservice Kennemerland op initiatief van de gemeente Castricum.

Â

Al een aantal jaren organiseert Sportservice Kennemerland, in samenwerking met meerdere sportaanbieders, een grote sportdag voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8 die in de gemeente Castricum op school zitten. De gemeente wil zo - via de landelijke BOS-regeling - stimuleren dat de jeugd meer gaat bewegen. De BOS-regeling heeft een looptijd van vier jaar en is met de start van het huidige schooljaar haar laatste projectjaar in gegaan.

Â

Veel sporten van veel verenigingen

Op Sportpark Wouterland werden de kinderen onder andere aan het sporten gezet door voetbalvereniging FC Castricum en rugbyvereniging CASRC; beide clubs verzorgden een clinic in hun tak van sport. Ex-basketbalinternational Henk Pieterse liet, in samenwerking met de plaatselijke basketbalvereniging Sea Devils, de kinderen op een zeer aparte wijze kennismaken met basketbal. Verder kon de jeugd ârope skippenâ, verzorgd door Skipmania, had zwembad Damphegeest een uitgebreid adventure-aanbod, werd er volleyballes gegeven door Sportservice Kennemerland en verzorgde Dansstudio Fruns een swingende clinic. Een vast onderdeel voor alle scholen was de vierkamp met spectaculaire stormbanen, touwtrekken en een komische rupsrace. De vierkamp werd mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van Rabobank Castricum.

Â

Onmisbare hulp

De 1000 kinderen hebben de dag met veel plezier beleefd. Dat is mede te danken aan het schitterende weer en de inzet van vele vrijwilligers die de onderdelen begeleidden. Tevens was de EHBO-vereniging aanwezig om wondjes te verzorgen die in het heetst van de strijd werden opgelopen. Namens de organisatie kregen alle deelnemers als gezond tussendoortje een appel aangeboden. Alle vrijwilligers en gastheer CASRC worden nogmaals ontzettend bedankt!